Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Αυξήθηκε η ανεργία μετά το Eurogroup

Κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας στην Κύπρο από την μέρα που πάρθηκαν οι αποφάσεις του Eurogroup. Συγκεκριμένα σε ένα μόνο μήνα στον κατάλογο των ανέργων αυξήθηκαν ακόμη 2500 συμπολίτες μας. Αυτή τη στιγμή περίπου 45000 πρόσωπα είναι άνεργα.
Η πολιτική του μνημονίου έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο από τις πρώτες κιόλας μέρες. Για να εξυπηρετηθούν οι πολιτικάντηδες, για να πληρωθούν οι τράπεζες και για να πλουτίσουν οι τοκογλύφοι έριξαν τον λαό μας στην ανεργία και στην πείνα. Η νεολαία της πατρίδας μας σήμερα κάθεται και δεν της δίνεται η ευκαιρία να διαψεύσει τους διάφορους μύθους περί άοκνης νεολαίας.

Απαιτούμε εργασία για τους Έλληνες. Αυτό που ζητούν και οι ίδιοι είναι να μπορούν να εξασφαλίσουν τη ζωή τους και την επιβίωση αυτών και την οικογένειάς τους μέσω της δικής τους προσπάθειας. Όλοι αυτοί που εμφανίζονται ως δήθεν οι "προστάτες των εργατών" και αυτοί που μιλούν για "καλύτερες μέρες" είναι οι φταίχτες για την ανέχειά μας. Είναι αυτοί που σήμερα ληστεύουν το δικαίωμα της εργασίας στους συμπατριώτες μας.

Η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας είναι φυσικό επακόλουθο της ολέθριας πολιτικής των εκάστοτε κυβερνώντων. Η αδυναμία της κοινωνίας να χρησιμοποιήσει την παραγωγική της δύναμη ρίχνει τον λαό στην φτώχεια. Αντιθέτως η εργασία δημιουργεί ευημερία.

Ένα Λαϊκό και Εθνικό Κράτος θα έφτιαχνε άμεσα νέες θέσεις εργασίας. Η επιστροφή στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της οικονομίας και πιο συγκεκριμένα στην παραγωγή μπορεί άμεσα να επιλύσει το πρόβλημα της ανεργίας. Επίσης, είναι αδιανόητο τη στιγμή που ο ελληνικός λαός πένεται χιλιάδες μετανάστες να εργάζονται στην πατρίδα μας αντί πινακίου φακής.

Αυτό που κανείς δεν καταλαμβαίνει σήμερα είναι πως τα επιδόματα που δίνονται για την ανεργία επιβαρύνουν περισσότερο το κράτος από την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και κάλυψη των θέσεων με Έλληνες. Όσο οι φόροι αυξάνονται, όσο η αγοραστική δύναμη μειώνεται τόσο θα αυξάνεται και η ανεργία. Αυτός είναι και ο στόχος των παγκόσμιων τοκογλύφων. Να ρίξουν στην ανέχεια τον λαό μας και μετά να έρθουν σαν σωτήρες να υφαρπάξουν ότι απέμεινε.

Να είναι όμως σίγουροι πως το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα θα βρεθεί προμετωπίδα στο πλάι των Ελλήνων εργατών που απολύθηκαν από το τοκογλυφικό καθεστώς και την πολιτική του μνημονίου. Θα βρεθούμε στην πρωτοπορία για τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού μέχρι να εκμηδενιστεί η ανεργία στην πατρίδα μας και η Κύπρος επιστρέψει σε ρυθμούς παραγωγής και ανάπτυξης.


Δημοφιλείς αναρτήσεις