Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Να που κατασπαλούνται τα χρήματα του κράτους


Ένα χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή" έπεσε στην αντίληψή μας όπου αναφέρεται για τη συμμετοχή του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου σε μία πανευρωπαϊκή εκστρατεία κατά του μίσους στο διαδίκτυο (No Hate Speech Movement).


Αυτό που μας έκανε όμως να αναρωτιόμαστε είναι η επίσκεψη στην ιστοσελίδα του συγκεκριμένου φορέα όπου αναγράφονται τα μέλη της. Συγκεκριμένα χώρες των εκατομμυρίων κατοίκων, όπως η Ιταλία και η Γαλλία, έχουν αποστείλει μόνο ένα αντιπρόσωπο. Αντιθέτως η Κύπρος του μεγάλου πληθυσμού του μισού εκατομμυρίου και της "οικονομικής ανάπτυξης" έχει αποστείλει τρεις αντιπρόσωπους. Μάλιστα είμαστε η μοναδική χώρα μαζί με το Βέλγιο που εκπροσωπούμαστε από τρία άτομα. 

Αναρωτιόμαστε και καλούμε τον Οργανισμό Νεολαίας να βγάλει στη δημοσιότητα το κονδύλι που διέθεσε για την συγκεκριμένη κίνηση. Είμαστε σίγουροι πάντως πως όλα αυτά δεν γίνονται φιλανθρωπικά. Την ίδια στιγμή που οι συμπατριώτες μας πένονται, οι κρατικές μηχανές κατασπαταλούν το δημόσιο χρήμα για "Συμβούλιο κατά του μίσους στο διαδίκτυο".

Και για να έχουμε υπόψη, τι πρόκειται να αναφέρουν οι τρεις αντιπρόσωποι μας στο συγκεκριμένο συμβούλιο; Διακινείται μίσος στην Κύπρο που θα πρέπει να το συζητήσουμε με τους ξένους; Όλα αυτά που παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες, με την παράλληλη άνοδο του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, μας βάζει σε υποψίες εάν η συγκεκριμένη κίνηση είναι μία ακόμη από τις πολλές που στρέφεται κατά του εθνικισμού.

Αν είναι έτσι είναι μία ακόμη μεγάλη πρόκληση. Αυτοί, οι Ευρωπαίοι τοκογλύφοι, που έφεραν την πατρίδα μας στο σημερινό άθλιο σημείο, σήμερα μας δίνουν συμβουλές πως θα "αντιμετωπιστεί" ο εθνικισμός.

Κύριοι, κάτω τα χέρια σας από την Κύπρο. Δεν θέλουμε κανένα ξένο να μας λύσει τα "προβλήματά" μας, να μας πει τι θα κάνουμε μέσα στην ίδια μας την πατρίδα. Το πρόβλημα της Κύπρου σήμερα δεν είναι η άνοδος του Λαϊκού Εθνικισμού, αλλά οι λαθρομετανάστες που εγκληματούν, οι Τούρκοι που παραβιάζουν κάθε έννοια δικαίου, οι πολιτικάντηδες και οι τοκογλύφοι που καταδικάζουν τον λαό σε φτώχεια και ανέχεια, η ανεργία που πλήττει το λαό μας. Αντιθέτως, η κοσμοθεωρία του Εθνικισμού είναι το φάρμακο στον αρρωστημένο οργανισμό του Έθνους που οδηγείται στην αποτελμάτωση.

Να ξέρουν όλοι πολύ καλά πως δεν θα ανεχθούμε από κανένα να κατασπαταλά το δημόσιο χρήμα, την ίδια ώρα που ελληνικός λαός πεινά. Θα σταθούμε προμετωπίδα του αγώνα για οικονομική κάθαρση. Θα καταγγέλουμε αδιάκοπα κάθε προσπάθεια διασπάθισης του δημόσιου χρήματος. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να παριστάνουν τους ανθρωπιστές με τα χρήματα του λαού μας είναι βαθιά γελασμένοι. Θα βρουν μπροστά τους το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα που απαιτεί ξεκάθαρα: ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΛΑΟ, ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΦΥΛΑΚΗ.


Δημοφιλείς αναρτήσεις