Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

Έντονος προβληματισμός Δήμου ΚυθρέαςΜε ανακοίνωση του ο κατεχόμενος Δήμος Κυθρέας εκφράζει την έντονη του ανησυχία για το ξεπούλημα Ελληνικής γης στα κατεχόμενα από αδαής Ελληνοκύπριους. Η προσφυγή στην επιτροπή αποζημιώσεων ακίνητης περιουσίας που εγκαθίδρυσε η Άγκυρα στην κατεχόμενη Κύπρο αποτελεί πράξη ντροπής και έλλειψη πατριωτικών αντανακλαστικών.Ο Δήμος Κυθρέας στην ανακοίνωση του τονίζει: "Απευθυνόμαστε στον πατριωτισμό του καθενός ιδιοκτήτη γης στα κατεχόμενα και τον καλούμε να συναισθανθεί την τεράστια ζημιά που προκαλείται με την πώληση των περιουσιών στην προοπτική για μια λύση εθνικά αποδεκτή και μακροπρόθεσμα βιώσιμη στο Κυπριακό".

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση των Κυθρεωτών  καλεί "και πάλιν το κράτος να επεξεργασθεί το ταχύτερο εναλλακτικές επιλογές για τους κατόχους γης στα κατεχόμενα και ιδιαίτερα για τους πρόσφυγες, ώστε ν’ απαμβλυνθεί η πίεση για προσφυγή στην ‘επιτροπή’ αυτή. Πρέπει το θέμα αυτό να τεθεί επί τάπητος το ταχύτερο δυνατό και να ληφθούν σχετικές αποφάσεις από την πολιτεία".

Οι εκτοπισμένοι συμπατριώτες μας θα πρέπει να αντιληφθούν τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τέτοιες ενέργειες καθώς «νομιμοποιείται» η κατοχή και το ψευδοκράτος. Όσο δεινή και να είναι η οικονομική κατάσταση αυτή την περίοδο στην πατρίδα μας, το οικονομικό πρόβλημα δεν πρέπει ποτέ να υπερβαίνει του Εθνικού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις