Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Δελτίο Τύπου για τις δηλώσεις Νταβούτογλου

Μετά τα τελευταία γεγονότα στην Συρία και τις ισραηλινές επιδρομές στο συριακό έδαφος το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή της Λαμπρής, τον λόγο πήρε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Αχμέτ Νταβούτογλου.
Ο κύριος, που είχε πρόσφατα εκδώσει ένα βιβλίο με το Στρατηγικό Βάθος της Τουρκίας και μιλά ξεκάθαρα για επικυριαρχία και εκτοπισμό της Ελλάδας και πλήρη έλεγχο στην Κύπρο, έρχεται σήμερα και κατηγορά τον νόμιμο συριακό στρατό.

Μιλά για εθνική εκκαθάριση ένας Τούρκος; Που την πατρίδα τους βαραίνουν τόνοι αίματος Ελλήνων, Αρμένιων και κάθε λογής έθνους που βρέθηκε στο διάβα τους; Μάλιστα την ίδια στιγμή που κάποιοι μας μιλούσαν για ρήξη των σχέσεων Τουρκίας και Ισραήλ βλέπουμε τις δύο χώρες να ενώνονται σε ένα κοινό μέτωπο κατά της εθνικιστικής και αντισιωνιστικής Συρίας του Ασάντ.

Ένα νέο αιματοκύλισμα στην ευάλωτη περιοχή της Μέσης Ανατολής είναι προ των πυλών. Βεβαίως Κύπρος και Ελλάδα δεν έχουν τις απαραίτητες στρατιωτικές δυνάμεις να αντιταχθούν σε οποιαδήποτε πρόκληση. Η εθνική άμυνα καταρρέει και αναμένεται μεγαλύτερη πτώση μετά τις νέες οικονομικές συνθήκες. Το έχουμε τονίσει προ πολλού πως η κακή οικονομικής μας κατάσταση θα φέρει την αποσάθρωση της Εθνικής Φρουράς, κατάσταση την οποία ο κόσμος θα δεχθεί μετά χαράς. Τότε τα ενεργειακά μας κοιτάσματα και γενικότερα η πατρίδα μας μένει εντελώς απροστάτευτη μπροστά στα γεράκια της Αμερικής, του Ισραήλ και της Τουρκίας που είναι έτοιμοι να πουλήσουν προστασία στην Κύπρο έναντι δυσανάλογων ανταλλαγμάτων.

Το είπαμε ξεκάθαρα και το επαναλαμβάνουμε: ούτε ένα ευρώ λιγότερο για την Εθνική Φρουρά, άμεση αναβάθμισή της, καμία ετεροβαρής συμμαχία με χώρες που μπορούν να πλήξουν τα συμφέροντά μας.


Γραφείο Τύπου 
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις