Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013

Πτήσεις από κατεχόμενα προς Γλασκόβη

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ¨Πολίτης¨, Τουρκικών συμφερόντων Τουριστικό γραφείο που εδρεύει στη Βρετανία διαφημίζει πτήσεις από την Γλασκόβη προς τα κατεχόμενα. 

 Από την πλευρά του ο εμπορικός διευθυντής του σκωτσέζικου αεροδρομίου δήλωσε ότι η πτήσεις προς τα κατεχόμενα θα γίνουν αρκετά δημοφιλείς. 

 Αξίζει να σημειωθεί πως στο διαφημιστικό υλικό του εν λόγω γραφείου αναγράφει κατά λέξη «η βόρεια Κύπρος είναι τμήμα της Τουρκίας και εντελώς ανεπηρέαστη από την οικονομική κατάσταση στο νότο». 

 Οι τουρκικές προκλήσεις πολλαπλασιάζονται, χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση από πλευράς κυπριακής κυβέρνησης. Τα κατεχόμενα τείνουν να γίνουν πόλος έλξης τουριστών, οι οποίοι αγνοούν την ύπαρξη του προβλήματος εισβολής και κατοχής που υπάρχει στην Κύπρο, όπως επίσης αγνοούν και το ότι εδώ και 40 χρόνια παραβιάζονται διαρκώς τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων της Κύπρου.

 Είναι επιτακτική ανάγκη να αρχίσει μια διαφωτιστική καμπάνια διεθνούς επιπέδου, ώστε να αντιληφθούν οι ξένοι το μέγεθος και την σοβαρότητα του προβλήματος, που υπάρχει στο πολύπαθο νησί μας. Με αυτό λοιπόν τον τρόπο και αφού ευαισθητοποιήσουμε την διεθνή κοινή γνώμη, οι τουριστικές επισκέψεις στα κατεχόμενα θα μειωθούν σε σημαντικό βαθμό. 

Δημοφιλείς αναρτήσεις