Σάββατο, 11 Μαΐου 2013

Προκαλεί ο Γκιουλ


Σε μία ακόμη προκλητική δήλωση προέβη ο Τούρκος Πρόεδρος Αμπντουλαχ Γκιουλ. Αφού πρώτα υποβάθμισε και πάλι την Κυπριακή Δημοκρατία σε κοινότητα, ανέφερε πως το τουρκικό κράτος προετοιμάζει συνεργασία με Κύπρο και Ισραήλ. Δηλαδή τα αποδεδειγμένα κοιτάσματα που βρίσκονται στην κυπριακή ΑΟΖ να μοιραστούν σε Ισραήλ, Τουρκία και Κύπρο. Μάλιστα ο κύριος Γκιουλ έριξε στο τραπέζι και το θέμα του Κυπριακού.

Πού είναι όλοι αυτοί που μιλούσαν για ρήξη των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ και πανηγύριζαν για μία μεγάλη "νίκη". Φαίνεται ξεκάθαρα πως πάνω στις πλάτες του ελληνισμού παίχτηκε ένα καλοστημένο θέατρο. Συνένοχοι βεβαίως και οι πολιτικάντηδες πεμπτοφαλαγγίτες που μέσω της προδοτικής τους απάθειας δεν αναζήτησαν νέους ειλικρινείς συμμάχους αλλά ξεπουλούν ολοένα και περισσότερο την πατρίδα μας. 
Όλα αυτά τα είχαμε προβλέψει και προειδοποιούσαμε από καιρό. Σε καμία περίπτωση δεν πειστήκαμε για την δήθεν ρήξη των σχέσεων, δύο παραδοσιακά συμμάχων, Ισραήλ και Τουρκίας αλλά ξεκαθαρίζαμε πως εάν η πλευρά μας δεν αντιδράσει οι μεγάλες δυνάμεις θα αφαιμάξουν τον ορυκτό μας πλούτο. Επίσης, λέγαμε πως η Τουρκία θα επιχειρήσει διακαώς την σύνδεση κυπριακού και οικονομίας.
Όχι, δεν είμαστε μάγοι, δεν βλέπουμε το μέλλον. Παρακολουθούμε όμως τις παγκόσμιες εξελίξεις και είναι το ίδιο παιχνίδι που παίχτηκε και παίζεται στο Αιγαίο, επίσης κατά του ελληνισμού. Δεν είμαστε οι μόνοι που αντιλήφθηκαν αυτό το παιχνίδι εις βάρος του λαού μας, αλλά είμαστε οι μόνοι που δεν κλείνουν τα μάτια και εξυπηρετούν τον προσωπικό τους συμφέρον.
Έχουμε επανειλημμένα τονίσει μαζί με τον Λαϊκό Σύνδεσμο Χρυσή Αυγή την ανάγκη ανακήρυξης της ελληνικής ΑΟΖ στα 12 ναυτικά μίλια, κίνηση που θα ενώσει τις ΑΟΖ των δύο ελληνικών κρατών με μέση γραμμή το Καστελόριζο και θα μετατρέψει το Αιγαίο σε κλειστή ελληνική θάλασσα. Το δικαίωμα αυτό είναι αναφαίρετο σύμφωνα με τους κανόνες της θάλασσας αλλά οι ανθελληνικές κυβερνήσεις εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα. Οι κινήσεις αυτές βγάζουν εκτός ενεργειακού παιχνιδιού την Τουρκία, που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κακή μας οικονομική κατάσταση για να λάβει το θείο δώρο της συνεκμετάλλευσης.
Όσον αφορά τις σχέσεις μας με το Ισραήλ αυτές θα πρέπει να είναι όσο πιο τυπικές γίνεται. Μία πιθανή συμμαχία είναι ετεροβαρής και θα έχει άσχημη κατάληξη για τον κυπριακό ελληνισμό. Ρόλος προστάτη του κυπριακού κράτους έχει καθήκον και υποχρέωση να επιτελέσει ο ελληνικός στρατός. Το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Πάφος πρέπει να γίνει χώρος ανεφοδιασμού και στάθμευσης της ελληνικής αεροπορίας και όχι της ισραηλινής. 
Όλα αυτά όμως απαιτούν ισχυρή άμυνα. Πρέπει Ελλάδα και Κύπρος να ενισχύσουν την Εθνική Φρουρά έτσι ώστε να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε απειλή. Η άμυνα αποτελεί την ραχοκοκκαλιά κάθε έθνος και αποτελεί εθνική μειοδοσία στο όνομα της κρίσης να παραγκωνίζεται και να αποσαθρώνεται η άμυνα. Αντιθέτως πρέπει να ενδυναμώνετε κάθε στιγμή. Βεβαίως όλα αυτά θα γίνουν με εθνικά κράτη σε Ελλάδα και Κύπρο, όπου οι ηγέτες θα έχουν πλήρη επίγνωση της ευθύνης προς το λαό και δεν θα είναι όμηροι ξένων συμφερόντων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις