Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

Ο Νταβούτογλου συνεχίζει να απειλεί!Η Άγκυρα μέσω του υπουργού εξωτερικών της Αχμέτ Νταβούτογλου συνεχίζει να απειλεί την Κυπριακή Δημοκρατία. 


Συγκεκριμένα σε συνάντηση του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ με τον Τούρκο υπουργό εξωτερικών, ο τελευταίος είπε σε αυστηρό τόνο πως "Σε περίπτωση που οι Ελληνοκύπριοι αποπειραθούν να εκμεταλλευθούν τις πηγές υδρογονανθράκων που υπάρχουν στα περίχωρα της Κύπρου, θα προκύψουν πολύ μεγάλα προβλήματα". Ταυτόχρονα ζήτησε την όσο το δυνατόν γρηγορότερη επιστροφή στο τραπέζι των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού.

Όπως είναι φανερό η Τουρκία αυτή την στιγμή έχει κάθε λόγο να επιθυμεί την έναρξη διαπραγματεύσεων, αφού θεωρεί πως η ελληνική πλευρά είναι αποδυναμωμένη από την οικονομική κρίση και έχει μειωμένες αντιστάσεις. Θα είναι λοιπόν πιο εύκολο γι' αυτήν να περάσει ένα σχέδιο που να ικανοποιεί τις περισσότερες, αν όχι όλες, από τις απαιτήσεις της σε σχέση με τα στρατηγικά συμφέροντά της στην Κύπρο. 

Ένα τέτοιο σχέδιο, πασπαλισμένο με υποσχέσεις προς τον λαό για γρήγορη οικονομική ανάπτυξη και "ευημερία", πιστεύουν κάποιοι πως θα είναι εύκολο να περάσει μέσω ενός νέου δημοψηφίσματος, όσο ανθελληνικό και αν είναι στην πραγματικότητα. Εμείς ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) προειδοποιούμε όλους αυτούς που απεργάζονται τέτοια σχέδια, εντός και εκτός Κύπρου. Η αντίδραση του λαού σε τέτοιες μεθοδεύσεις θα είναι άνευ προηγουμένου.

Όσο για τις τουρκικές απειλές, καλούμε επιτέλους τους υπευθύνους στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας, να λάβουν επιτέλους σοβαρά τις απειλές και να κάνουν από τώρα τους σχεδιασμούς και τις ενέργειες που χρειάζονται για αποτρέψουν τις δυσάρεστες εξελίξεις που διαφαίνονται στον ορίζοντα.

Κωνσταντίνος Δημητρίου 
Στέλεχος Ε.ΛΑ.Μ.
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Δημοφιλείς αναρτήσεις