Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013

Παρουσίαση του βιβλίου στη "Γη των Ονείρων" - Λάρνακα

Την Τετάρτη 22/05/13 στις 19.30, στα Πολιτικά Γραφεία Λάρνακας, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου "Στη Γη των Ονείρων" του συναγωνιστή Σωτήρη Ιωάννου. 

Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνει ο συγγραφέας του βιβλίου.

Απόσπασμα από τον πρόλογο του βιβλίου: "Είναι η στιγμή που κάθε ελπίδα χάνεται. Το πέπλο της λήθης απλώνεται και καλύπτει τη νήσο. Η νεολαία ξεχνά, παύει να αγωνίζεται. Πράξεις λήθης και υποταγής συντελούνται μέσα στην Κύπρο. Η αιώνια απορία ταλανίζει τους πάντες. Υπάρχει ελπίδα; Μπορεί ο οποιοσδήποτε να ανοίξει το δρόμο που οδηγά στην Απελευθέρωση; Κάποιες παρελθόντες δεκαετίες, ένας 18χρονος ύψωνε το χέρι του και έδειχνε το δύσκολο αλλά όμορφο μονοπάτι του αγώνα. Τότε που δεν κυριαρχούσαν αξίες οικονομικές. Ένας φωτεινός κόσμος τράνταζε με τη θέληση για Λευτεριά. Σήμερα, όλα δείχνουν πως κάθε ελπίδα έχει χαθεί, ο κάθε συμβιβασμός είναι αναγκαίος και το λάβαρο της αιωνίας Ελλάς υποστέλλεται. Το κάστρο του ελληνισμού της Κύπρου καταρρέει και κανείς δεν δείχνει ικανός να το σώσει. Σήμερα ένας μεσήλικας ψάχνει ελπίδα. Στην εποχή του ατομισμού και του marketing αναζητά λύσεις. Τα φαινόμενα τον απογοητεύουν. Κάθε φωτεινό παράδειγμα σιγοσβήνει σε λίγη μονάχα ώρα. Οι καιροί είναι δύσκολοι, το μέλλον εμφανίζεται ζοφερό. Μέσα από την αταξία ακούγεται μία κραυγή. Προέρχεται κατευθείαν από τα βάθη των αιώνων και καλεί άπαντες σε επιστράτευση στα τείχη του Έθνους.

Οι επόμενες σελίδες ζωντανεύουν τον αγώνα μίας νήσου εναντίον του εχθρού. Όλες τις συναισθηματικές καταστάσεις που πέρασε ο αγωνιστής των περασμένων δεκαετιών. Όλες τις μάχες που έδωσε από άκρη σε άκρη της Κύπρου. Ερχόμενος στο σήμερα τίποτα ακριβώς δεν έχει αλλάξει. Η ψυχή του πολεμιστή παραμένει η ίδια. Και πάλι οι λίγοι αντιστέκονται δείχνοντας το δρόμου στο άμορφο πλήθος. Η θέληση για ελευθερία καίει ακόμη στην καρδιά των Ελλήνων και ο προαιώνιος αγώνας συνεχίζεται μέχρι τη τελική δικαίωση."

Δημοφιλείς αναρτήσεις