Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

ΑΙΣΧΟΣ: Shopping σαφάρι στα κατεχόμενα οργανώνουν Ελληνοκύπριοι


«Σαφάρι» με ξενάγηση σε Αμμόχωστο και Κερύνεια, με περιήγηση και ψώνια προσφέρουν διοργανωτές επισκέψεων στα κατεχόμενα, έναντι €36 και €42 αντιστοίχως. Το εισιτήριο για την Κερύνεια είναι κατά €6 πιο ακριβό λόγω της απόστασης.


Σύμφωνα με την έρευνα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», το θαυμαστό αυτό «σαφάρι» είναι διαθέσιμο  σε Αγία Νάπα και Πρωταρά, με προορισμό την κατεχόμενη Αμμόχωστο περιλαμβάνει ξενάγηση στα ενετικά τείχη της Αμμοχώστου και «χρόνο για σιόπινγκ» στην πλατεία Ναμάλ Κεμάλ, όπου Τ/«κ» και έποικοι από την Τουρκία εκμεταλλεύονται τα καταστήματα Ε/κ προσφύγων που αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν κάτω από τις γνωστές συνθήκες.

Κατά την διάρκεια της πορείας της ξενάγησης και του «σιόπινγκ», στην πλατεία Ναμάλ Κεμάλ, ενημερώνονται οι αδαής επισκέπτες πως μπορούν να αγοράσουν δερμάτινα και ασημικά από την Τουρκία στη μισή τιμή από ό,τι στην Αγία Νάπα και τις ελεύθερες περιοχές και έτσι να μην ξοδεύουν τα λεφτά τους στον Πρωταρά  και την Αγία Νάπα, αφού θα τα πάρουν στη μισή τιμή.

Στα πλαίσια της ξενάγησης μαθαίνεις πως τον καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου στην Αμμόχωστο, που υποφέρει κι αυτός στο πλαίσιο της εγκατάλειψης και της ερήμωσης στην οποία τον άφησε να παραδοθεί ο Αττίλας, τώρα τον λένε τέμενος Λαλά Μουσταφά Ππασιά. Και μάλιστα,  στο διαφημιστικό φυλλάδιο των διοργανωτών αυτών των σπουδαίων σαφαριών, ως επίσημη ονομασία αναφέρεται ο Λαλά Μουσταφά Ππασιάς και στην παρένθεση ο Άγιος Νικόλαος.

Και αφού οι τουρίστες έχουν δώσει τα χρήματα τους στα κατεχόμενα ενισχύοντας το ψευδοκράτος, παράλληλα με την αναγνώριση, αφού εμείς οι ίδιοι τους αναγνωρίζουμε με τέτοιες κινήσεις, μεταφέρονται με τα τζιπ των σαφαριών στο δρόμο που περνά βόρεια της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων και από εκεί στις τουριστικές τους κλίνες, στον Πρωταρά και την Αγία Νάπα.

Δυστυχώς συντηρείται ένα έγκλημα με την ανοχή των αρμόδιων αρχών. Κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και το λιγότερο που έχουν να κάνουν είναι να λογοδοτήσουν.  Πρέπει να απαγορευτούν άμεσα τέτοιου είδους δραστηριότητες, όσο είναι ακόμα νωρίς, αφού αυτό το φαινόμενο αυτό είμαστε σίγουροι ότι θα αυξηθεί κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Δεν εθελοτυφλούμε όμως, αφού γνωρίζουμε τις περιορισμένες ικανότητες των εκάστοτε πολιτικάντηδων, αφού εδώ και καιρό έπρεπε να κλείσουν τα οδοφράγματα και να απαγορεύσουν την ελεύθερη διακίνηση, βλέποντας τους διάφορους κινδύνους που παραμονεύουν αλλά δεν έπραξαν τίποτα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις