Παρασκευή, 12 Απριλίου 2013

Η New York Times για το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.)

Την ίδια ώρα που τα εγχώρια ΜΜΕ θάβουν το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, τα διεθνή ΜΜΕ ασχολούνται εκτενώς με το «φαινόμενο» του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), τις δράσεις του, την ραγδαία του άνοδο αλλά και την ανταπόκριση που βρίσκει από την κοινωνία.

Το νέο παραπλανητικό και συκοφαντικό δημοσίευμα κατά του κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών της Κύπρου, έγινε από την αμερικανική εφημερίδα New York Times (γνωστής ιδιοκτησίας και συμφερόντων…).

Ο τίτλος του μικρού μήκους ντοκιμαντέρ είναι «Χαίρε, χαίρε ελευθερία στην Κύπρο» της Ίβα Ραντιβόγεβιτς.


Με προβοκατόρικο τρόπο παρουσιάζονται οι δηλώσεις ενός ζεύγους αλλοδαπών πολιτικών προσφύγων, θέλοντας να περάσουν προς τα έξω μια αρνητική εικόνα, αποκρύπτοντας επιμελώς τα διάφορα υπερπρονόμια που τους παραχωρούνται απλόχερα και τις τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις που επιφέρει η αυξημένη εισροή τους στο νησί μας. Ενώ δεν παραλείπουν να εκφράσουν και τα παράπονα τους για το τμήμα Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης (immigration), λέγοντας ότι υπάλληλοί του, τους εξωθούν στη φυγή από την Κύπρο με εκφράσεις όχι και τόσο εύηχες. Μάλιστα, η γυναίκα σε μια στιγμή λέει ότι υπάλληλος της είπε: "Σε ταΐζουμε, θέλεις να φροντίσουμε και το παιδί σου;"
Θέλοντας η δημοσιογράφος να δυναμιτίσει ακόμα περισσότερο το κλίμα, υπέρ των «κακόμοιρων» πολιτικών μεταναστών προβάλει έντεχνα τα σχόλια από τον πολιτικό πρόσφυγα, που δηλώνει ότι όταν τον ρωτούν από πού κατάγεται τους λέει «από τη Βουλγαρία», γιατί φοβάται ότι θα του επιτεθούν, αναπαράγοντας εμμέσως πλην σαφώς την γνωστή καραμέλα με τις δήθεν ρατσιστικές επιθέσεις κατά των αλλοδαπών.

Σε κάποια στιγμή στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζονται και δηλώσεις κύπριων πολιτών, οι οποίοι μιλούν για ξένους που "κάθονται και πληρώνονται", προκαλώντας πρόβλημα στην κυπριακή κοινωνία…

Προβάλλονται, επίσης, τοποθετήσεις του καθηγητή Δικαίου και Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Νίκου Τριμικλινιώτη, που αναφέρεται ότι υπέρ των αλλοδαπών και της παρουσίας τους στο νησί, τασσόμενος υπέρ της πολυπολιτισμικότητας.

Αιτία για την δήθεν αύξηση της ξενοφοβίας στο νησί, όπως αναφέρει η κ. Ραντιβόγεβιτς, ευθύνεται η οικονομική κρίση που ταλανίζει το νησί, ενώ δεν παραλείπει να αναφέρει τον ρόλο των Τούρκων επιτήδειων όσο αφορά την αύξηση της μετανάστευσης στο νησί.

Το ντοκιμαντέρ ολοκληρώνεται με τα μέλη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) να ψέλνουν τον Εθνικό ύμνο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι και η New York Times διαβλέπει την ραγδαία άνοδο του Εθνικισμού στην Κύπρο και τον μεγάλο αντίκτυπο που επιφέρει στο κίνημα μας, πράγμα που κρύβουν επιμελώς όλα τα εγχώρια ΜΜΕ, αφού κανένα δεν προβάλει το κίνημα μας, ούτε μας παραχωρούν έστω τον ελάχιστο χρόνο προβολής.

Όσο όμως και αν προσπαθούν να αποκρύψουν την τεράστια δυναμική μας, το ποτάμι ξεχείλισε και τα ορμητικά νερά του που έρχονται στο πέρασμα τους θα παρασύρουν τα πάντα και τότε θα είναι όλοι αναγκασμένοι να προβάλουν το «ανύπαρκτο» για κάποιους σήμερα, Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.).

Δημοφιλείς αναρτήσεις