Κυριακή, 21 Απριλίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ: Περιστατικό με αλλοδαπό

Αποφάσισα να μοιραστώ αυτό το γεγονός καθώς το Εθνικό Λαΐκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι το μόνο που βρίσκεται πάντα στο πλευρό του κάθε Έλληνα της Κύπρου.  

Χθες βράδυ γύρω στις 9:30 ενώ βρισκόμασταν στο δρόμο για το σπίτι, με τη γιαγιά μου να βρίσκεται στη θέση του οδηγού, μετά τον κυκλικό κόμβο του προεδρικού, ένα άλλο όχημα μπήκε στο δρόμο μας και άρχισε να ελαττώνει σε σημείο που θα μπορούσε να προκληθεί δυστύχημα. Το συγκεκριμένο όχημα πήγαινε με 25 χιλιόμετρα την ώρα ενώ το ανώτατο όριο ταχύτητας ανέρχεται στα 50 έτσι η γιαγιά μου το προσπέρασε, όταν της το επέτρεψε ο δρόμος, αφήνοντας το άλλο όχημα πίσω της. 

Στα επόμενα φώτα το αυτοκίνητο αυτό σταμάτησε δίπλα μας και ο οδηγός, που από τα σπαστά ελληνικά που μιλούσε πρέπει να ήταν αλλοδαπός, άνοιξε το παράθυρό του και άρχισε να βρίζει και να χειρονομεί άσεμνα στη γιαγιά μου. 

Αρχικά δεν επενέβηκα αλλά στη συνέχεια λόγω των αισχρών χαρακτηρισμών που εξέφραζε με φοβερή άνεση αποφάσισα να επέμβω. Ο εν λόγω "κύριος" με έφερε πραγματικά στα όρια μου όταν με απίστευτο θράσος απείλησε ότι θα έδινε τα νούμερα του οχήματος στην αστυνομία και θα κινείτω νομικά. 

Όχι μόνο δεν ένιωθε υπεύθυνος αλλά αντιθέτως πίστευε ότι ήταν το θύμα!!  Πρέπει όμως να αναφερθώ και στην απαθή στάση της αστυνομίας που απλά έμεινε για ακόμη μια φορά θεατής μπροστά στη σχετική καταγγελία που έκανε η γιαγιά μου.  

Επιτέλους πού βρισκόμαστε; Αυτή είναι η Κύπρος του 2013 με ανθρώπους που έρχονται στη χώρα μας να απειλούν με τόση ευκολία τον κάθε Έλληνα Κύπριο και στη συγκεκριμένη περίπτωση μία γυναίκα 60 χρόνων;  Πραγματικά η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί!! 
Αυτός ο τόπος πρέπει να ξεβρωμίσει από όλη αυτή τη βρωμιά και το μόνο που μπορεί να το κάνει είναι το Εθνικό Λαΐκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.).

Ευχαριστώ 
Α. Γ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις