Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Κορύφωση της Τουρκικής Προπαγάνδας

Όλα δικά τους τα θέλουν οι Τούρκοι αφού σε ανακοίνωση σε περιοδικό των κατεχομένων ζητούν από κοινού δικαιώματα στο απόθεμα χρυσού της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου. 


 Χαρακτηριστικά το δημοσίευμα αναφέρει πως «Οι πηγές του κοινού κράτους, που ήταν η Κυπριακή Δημοκρατία του 1960, περιλαμβανομένων των αποθεμάτων χρυσού, 14 τόνων, ανήκουν στους «δύο λαούς». 

Και συνεχίζει με τα εξής προκλητικά ««οποιοδήποτε έσοδο ή περιουσία που υπάγεται/έχει σχέση και με τον τ/"κ" λαό, χωρίς να λαμβάνεται η συγκατάθεση της τ/"κ" πλευράς ή χωρίς διευθέτηση με την τ/"κ" πλευρά, μονομερώς δεν μπορεί να πουληθεί, να υποθηκευθεί ή να τεθεί υπό οποιαδήποτε δέσμευση στο μέλλον. Μια τέτοια ενέργεια, όπως έγινε με τους υδρογονάνθρακες, στα ίσα συνεταιριστικά δικαιώματα που υπάρχουν στο νησί, θα αποτελεί παραβίαση των δικαιωμάτων του τ/"κ" λαού, θα παραβιάζει την πιθανότητα εξεύρεσης συμφωνίας και θα προκαλέσει ως αποτέλεσμα το μέλλον του νησιού να υποθηκευθεί». 

Οι προκλήσεις όμως δεν σταματούν εδώ αφού το δημοσίευμα συνεχίζει λέγοντας ««Προς όφελος και της κρίσης στην νότια Κύπρο, ως τ/κ πλευρά είμαστε έτοιμοι για μια συμφωνία της νοοτροπίας του win – win (kazan – kazan)». 

Κλείνοντας μάλιστα κάνουν έκκληση για συνεργασία με την ε/κ πλευρά, την οποία καλούν να μην προχωρήσει σε βήματα που θα επηρεάσουν αρνητικά τη νέα διαδικασία των συνομιλιών πριν καν ξεκινήσει και θα διευρύνει την έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο «λαών». 

Όσο οι εκάστοτε κυβερνήσεις εξακολουθούν να ασκούν υποχωρητική πολιτική, όσο οι πολιτικοί παραμένουν ραγιάδες, τόσο θα φουντώνει η τουρκική προπαγάνδα ζητώντας ολοένα και περισσότερα. Πρέπει επιτέλους ο λαός να αντιληφθεί πως οι Τούρκοι είναι ο προαιώνιος εχθρός μας και να πετάξει από την πολιτική σκηνή της Κύπρου, αυτούς που έδωσαν το δικαίωμα στους Τούρκους να ζητούν και τα αυγά και τα πασχάλια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις