Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

Νέο κρούσμα απόπειρας κλοπής από Ρομά στην ελεύθερη Αμμόχωστο


Απόπειρα κλοπής τσάντας από σταθμευμένο όχημα από αγνώστους το απόγευμα της Τετάρτης 03/04/13 στην  παραλιακή περιοχή του Πρωταρά. 

Το σταθμευμένο όχημα ανήκε σε γυναίκα από το Παραλίμνι η οποία βρισκόταν στην εργασία της. Τυχαία ο γιος της αντιλήφθηκε δυο άτομα να πλησιάζουν ύποπτα το αυτοκίνητο και να σπάζουν το τζάμι. Οι δυο προσπάθησαν να κλέψουν τη τσάντα της γυναίκας όμως μετά την παρέμβαση του υιού της ακινητοποιήθηκαν. Τα δυο άτομα είναι καταγωγής Ρομά ενώ παραδέχτηκαν πως είναι παράνομα στην Κύπρο. 

Ο νεαρός πολίτης κάλεσε την αστυνομία που όμως ΔΕΝ ανταποκρίθηκε στο συμβάν. Οι κάτοικοι της επαρχίας αντιμετωπίζουν εκατοντάδες προβλήματα τέτοιου είδους την ώρα που η εγκληματικότητα από λαθρομετανάστες αυξάνεται εκθετικά. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το φαινόμενο των Ρομά στην επαρχία Αμμοχώστου, δημιουργεί φοβίες στους κατοίκους μετά από σωρεία αδικημάτων που διεπράχθησαν χωρίς καμία σύλληψη έστω ενός υπόπτου. 

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) θα βρίσκεται στο πλευρό τον κατοίκων της περιοχής για την προστασία των περιουσιών των Ελλήνων της Κύπρου. Την ίδια η αστυνομία κρίνεται ως αδιάφορη να αντιδράσει σε συγκεκριμένες περιοχές που αποτελούν πλέον γκέτο λαθρομεταναστών.

Δημοφιλείς αναρτήσεις