Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Φυγή κεφαλαίων εμπλέκει και πάλι Αναστασιάδη - Η κόρη του Προέδρου, Ν. Αναστασιάδη και ο Σαρρής έβγαλαν χρήματα πριν το «κούρεμα» (ΒΙΝΤΕΟ - Φωτογραφίες)


(Η κρίση θέλει ΗΓΕΤΗ - προεκλογική καμπάνια Νίκου Αναστασιάδη)
(Για να μην ξεχνάμε - προεκλογικό σποτ Νίκου Αναστασιάδη)

Νέο ηθικό και πολιτικό θέμα προκύπτει για τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, όπως επίσης για την κόρη του κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και τον τέως υπουργό Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή, που φέρονται να έβγαλαν καταθέσεις στο εξωτερικό πριν από το πρώτο Εurogroup, στις 14 Μαρτίου, σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στο τηλεοπτικό δελτίο του σταθμού MEGA.


Λίγες μόλις μέρες μετά τις αποκαλύψεις ότι η οικογένεια του γαμπρού του κ. Αναστασιάδη απέσυρε περίπου 21 εκατομμύρια ευρώ από τις κυπριακές τράπεζες, 3 μέρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup όπου αποφασίστηκε το κούρεμα, νέα στοιχεία δείχνουν εμπλοκή εταιρειών που σχετίζονται με τον κ. Αναστασιάδη σε φυγή κεφαλαίων εκατομμυρίων ευρώ από την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στην Επιτροπή Θεσμών της κυπριακής Βουλής και τα οποία δημοσιεύει το www.koutipandoras.gr, στις 6 Μαρτίου 2013 η εταιρεία “Modisanna Ltd” εμφανίζεται να αποσύρει από τις κυπριακές τράπεζες κεφάλαια ύψους 11.280.000 ευρώ.

Και αυτό εννιά μέρες προτού αποφασιστεί το κούρεμα των κυπριακών καταθέσεων, στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup. Με τη μόνη διαφορά ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του τμήματος “Εφόρου Εταιρείων και Επισήμου Παραλήπτη”, ως γραμματέας της “Modisanna Ltd”, εμφανίζεται η εταιρεία “Imperium Services Limited”. Πρόκειται για εταιρεία συμφερόντων του κ. Αναστασιάδη, στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχει μεταξύ άλλων και η κόρη του κ. Αναστασιάδη, Έλσα.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο πόθεν έσχες του ο κ. Αναστασιάδης έχει δηλώσει και μερίσματα τα οποία έχουν προέλθει από τις εταιρείες Imperium Services Limited και Imperium Consulting Limited.

To σκανδαλώδες όμως της υπόθεσης δεν σταματά εδώ. Με τον ίδιο τρόπο στις 13 Μαρτίου 2013, η εταιρεία “Logicom Public Limited” εμφανίζεται να αποσύρει κεφάλαια ύψους 3.249.989,74 ευρώ από τις κυπριακές τράπεζες. Σημαντική λεπτομέρεια; Στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας συμμετέχει ο μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μιχάλης Σαρρής. Ένα πρόσωπο που μαζί με τον κ. Αναστασιάδη έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο καθ” όλη την πορεία των διαπραγματεύσεων για το κούρεμα των κυπριακών καταθέσεων.

Οι αποκαλύψεις του www.koutipandoras.gr εγείρουν μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα τόσο για τον κ. Αναστασιάδη όσο και τον κ. Σαρρή. Την ώρα που ο κυπριακός λαός περίμενε με αγωνία τα αποτελέσματα των αποφάσεων του Eurogroup, εταιρείες που σχετίζονται με τους ίδιους δείχνουν να εμπλέκονται σε φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό. Το λόγο πλέον έχει η κυπριακή Βουλή.


To ΔΣ της “Logicom Public Limited” στο οποίο εμφανίζεται να συμμετέχει ο Μιχάλης Σαρρής

H εταιρεία Imperium Services Limited, μέτοχος της οποίας εμφανίζεται η κόρη του κ .Αναστασιάδη, Έλσα


Ως γραμματέας στην Modisanna Limited εμφανίζεται η Imperium Services Limited, συμφερόντων του κ. Αναστασιάδη


Η Logicom Public Limited φυγάδευσε στο εξωτερικό κεφάλαια ύψους 3.249.989,74 ευρώ


Η εταιρεία Modisanna Ltd απέσυρε στις 6 Μαρτίου κεφάλαια ύψους 13.280.000 ευρώ


Δημοφιλείς αναρτήσεις