Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τα τρόφιμα από τα παντοπωλεία βοήθειας σε αλλοδαπούς και τουρκο"κύπριους", σύμφωνα με καταγγελίεςΣε μια πολύ καλή κίνηση κοινότητες, δήμοι, μητροπόλεις, εθελοντές συμπατριώτες μας και πολλοί άλλοι, προέβησαν το τελευταίο διάστημα. Αυτό της δημιουργίας παντοπωλείων για σίτιση απόρων οικογενειών. Μια αξιέπαινη πράξη, πόσο μάλλον αυτό το διάστημα όπου το κάθε νοικοκυριό μαστίζεται από την οικονομική κρίση που του επέβαλαν με το ζόρι και πλέον ακόμη και τα βασικά αγαθά αποτελούν είδος πολυτελείας.

Δυστυχώς αυτή είναι η Κύπρος του 2013, όπως την έχουν καταντήσει οι αδέξιοι πολιτικοί αξιωματούχοι, αφού η έλλειψη κοινωνικού και Εθνικού οράματος μας οδήγησε σε αυτά τα δύσβατα μονοπάτια. Η φιλοχρηματία κάποιων πολιτικάντηδων και συνεργατών τους κεφαλαιοκρατών αφαίμαξαν τα ταμεία του κράτους, αφού η δίψα τους για προσωπικό όφελος και κέρδος βούλιαξε την οικονομία μας και οδήγησε χιλιάδες συμπατριώτες μας να ζούνε στην εξαθλίωση.  Έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε και άστεγους που κοιμούνται όπου βρουν, ακόμα και μέσα στα αυτοκίνητα. Έχουμε ανθρώπους απελπισμένους από τα χρέη, που έμειναν άνεργοι. Άλλους τους έκοψαν το ρεύμα γιατί έφτασαν τα χρεωστούμενα τα 1.500 ευρώ. Άλλοι συμπατριώτες μας κάτω από τις δυσχερείς αυτές συνθήκες, αναγκάστηκαν να σταματήσουν τα παιδιά τους από τις σπουδές. Σε άλλες δε των περιπτώσεων, συμπολίτες μας δεν έχουν ούτε καν τα απαραίτητα χρήματα να πάνε στον γιατρό.

Και όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που οι κύριοι υπαίτιοι γι αυτήν την κατάσταση, παρελαύνουν στα κανάλια πουλώντας "μούρη" και κάνοντας κοκορομαχίες με τους δήθεν αντίπαλους, αλλά στην ουσία με τους άλλους που στην καλύτερη των περιπτώσεων τους έκαναν πλάτες ή τα έφαγαν μαζί μέσω κοινών εταιριών.

Σκοπός όμως του συγκεκριμένου δημοσιεύματος δεν είναι το ποιοι ευθύνονται, ούτε καν σε τι κατάσταση έχουν περιέλθει σήμερα οι Έλληνες. Αυτά λίγο πολύ, είναι γνωστά σε όλους.
Αφορμή για αυτό δημοσίευμα είναι τα πολλά τηλεφωνήματα που έλαβε το κέντρο επικοινωνίας του Φορέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) από αρκετούς αγανακτισμένους συμπατριώτες μας.

Το τελευταίο διάστημα, ακούσαμε να γίνονται πολλές συναυλίες, με κόστος εισόδου απλά λίγα τρόφιμα, τα οποία περισυλλέγονταν από τους διοργανωτές και στην συνέχεια θα δίνονταν στα διάφορα παντοπωλεία.

Προς τιμή του ο κόσμος έσπευσε να βοηθήσει αυτή την, πολυδιαφημιζόμενη προσπάθεια. Η ευαισθησία του κόσμου και το αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης ήταν απλά συγκινητικό.

Τα τηλέφωνα που δεχτήκαμε κατά συρροή αφορούσαν  τα παντοπωλεία, ότι κάποιες οικογένειες με πραγματικό πρόβλημα ΔΕΝ βοηθήθηκαν και ΔΕΝ είχαν καμιά ανταπόκριση από κανένα. Παράδειγμα η γυναίκα με το άδειο ψυγείο που βοήθησε πριν λίγες μέρες ο Φορέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης του κινήματος μας, στην Λευκωσία, όπου έκανε αίτημα για βοήθεια και ανέφερε την μεγάλη ανάγκη που είχε αλλά κανείς δεν έδωσε σημεία ζωής, έστω και αν αποτάθηκε πολλές φορές. Μέχρις εδώ, μπορούμε να πούμε ότι κατανοούμε την δικαιολογία, εν μέρη, λόγο φόρτου εργασίας, αφού απόθεμα όπως ενημερωθήκαμε (και από άτομα που βοήθησαν στην προσπάθεια συλλογής τροφίμων) υπάρχει άπλετο.

Εκείνο όμως που μας προβληματίζει, είναι οι υπόλοιπες καταγγελίες που δεχτήκαμε και αφορούσαν την παροχή τροφίμων σε τουρκο«κύπριους» και αλλοδαπούς.

Και πριν προλάβουν κάποιοι να μας αποκαλέσουν ακραίους «ρατσιστές», το θεωρούμε προκλητικό αυτοί που είχαν τόσα υπερπρονόμια, τεράστια επιδόματα, που πληρώθηκαν κανονικά τα επιδόματα τους από την 1η του μήνα ενώ οικογένειες συμπατριωτών μας στα όρια της φτώχειας λιμοκτονούσαν, που ζουν εις βάρος του συνόλου του Κυπριακού Ελληνισμού να είναι αποδέκτες βοήθειας.
Είναι ανεπίτρεπτο την στιγμή που εκατοντάδες σπίτια δεν έχουν φαΐ να φάνε και περιμένουν στην λίστα αναμονής, χωρίς οποιαδήποτε ανταπόκριση για βοήθεια, να βοηθάμε όλους του υπόλοιπους και όχι τους συμπατριώτες μας.

Καλό θα ήταν να ενημέρωναν τον κόσμο ότι τα τρόφιμα που προσέτρεξε να δώσει με τόση ευχαρίστηση, αγάπη και πνεύμα ομοψυχίας, ότι θα κατέληγαν στα σπίτια αλλοδαπών ή σε τουρκο«κύπριους», που δεν τους φτάνει που κατέχουν τη γη μας και τα σπίτια μας, τώρα μας παίρνουν και το συσσίτιο για τους άπορους συμπατριώτες μας.

Εμείς είμαστε σίγουροι ότι αρκετός κόσμος θα αντιδρούσε και σίγουρα η συλλογή και η προσέλευση θα ήταν σημαντικά μειωμένη.
Εμείς ζητούμε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, να αφήσουν πίσω τις γνωστές καραμέλες του δήθεν αντιρατσισμού και της δήθεν μη ξενοφοβίας και να δώσουν τα τρόφιμα στις οικογένειες των συμπατριωτών μας που τα έχουν τόσο ανάγκη. Άλλωστε όσοι συμπατριώτες μας συνείσφεραν με τρόφιμα, αυτός ήταν ο σκοπός τους και όχι να δοθούν σε αλλοδαπούς και Τούρκους.

Φορέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις