Σάββατο, 20 Απριλίου 2013

Η Κύπρος στην επικράτεια της Τουρκίας σε χάρτη της Χουριέτ

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι. Πιο συγκεκριμένα η διαδικτυακή εφημερίδα "Μιλιέτ", παρουσίασε στις 13 Απριλίου 2013, για δύο - τρία λεπτά, χάρτη με τίτλο "Οικονομικά μεγάλη Τουρκία ", ο οποίος περιλαμβάνει ως τουρκική επικράτεια ολόκληρη την Κύπρο, τη Θεσσαλονική και τη Βόρεια Ελλάδα.


Ο συγκεκριμένος χάρτης δεν είναι καινούργιος. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην έντυπη έκδοση της Τουρκικής εφημερίδας Μιλιέτ στις 23 Μαρτίου ενώ επανεμφανίστηκε τον Ιούνιο μαζί με CD που χορηγήθηκε στους αναγνώστες της, στα πλαίσια δήθεν του εθνικού εκπαιδευτικού προγράμματος του τουρκικού Υπουργείου Παιδείας. Και στις δύο περιπτώσεις η ιστοσελίδα μας παρουσίασε την προκλητική στάση των τούρκων και της εν λόγο εφημερίδας, που να επισημαίνουμε ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα έχει ευρύ αναγνωστικό κοινό.

Στα πλαίσια της ίδια τακτικής ο χάρτης δημοσιέυτηκε ξανά, για μικρό χρονικό διάστημα, συγκεκριμένα για περίπου 2 με 3 λεπτά, αλλά αυτή τη φορά στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας και αποσύρθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες που λάβαμε, αφού δεν έπεσε στην αντίλιψη μας, πριν από ένα μήνα ο ίδιος χάρτης δημοσιεύθηκε ΞΑΝΑ στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας. Η εφημερίδα τότε, συνόδευε το χάρτη με τον τίτλο ''Η Μεγάλη Τουρκία'' και το σχετικό άρθρο, που δημοσίευε έκανε λόγο για αναβίωση του παλαιού Κεμαλικου σχεδίου από τις Βόρειες περιοχές της Συρίας, μέχρι και τη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα με την επανεμφάνιση του χάρτη διαδικτυακά, ο τίτλος Μεγάλη Τουρκία διαφοροποιήθηκε και έγινε η ''Οικονομικά μεγάλη Τουρκία''.

Η συγκεκριμένη εμφάνιση, όπως προαναφέραμε, διήρκησε μόνο για 2 με 3 λεπτά στέλνοντας όμως σαφέστατα μηνύματα, αφού κατά καιρούς μεγάλοι αρθογράφοι στις εφημερίδες Μιλιέτ και Χουριέτ πολλές φορές χρησιμοποίησαν τίτλους όπως Buyuk Turkiye, δηλαδή μεγάλη Τουρκία, παραλληλίζοντας την άσχημη οικονομική κατάσταση σε Ελλάδα και Κύπρο με την εύρωστη και πολλά υποσχόμενη οικονομική ανάπτυξη της Τουρκίας.

Όλα αυτά όμως οι διάφοροι προοδευτικούλιδες, νεοφιλελεύθεροι και θολοκουλτουριάρηδες δεν τα βλέπουν και συνεχίζουν να μιλούν για ένα αδελφικό λαό και να ονειρεύονται ειρηνικές σχέσεις μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων. Όλους αυτούς όμως τους πείραξε όταν οι Έλληνες Εθνικιστές αφαίρεσαν κάποιες τούρκικες πινακίδες οδών με προκλητικά ονόματα.
Στην σημερινή κοινωνία το να αγαπάς και είσαι υπερήφανος για την πατρίδα σου είναι μίασμα για νέα σχολή σκέψης, ενώ οτιδήποτε άλλο είναι προνόμιο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις