Κυριακή, 28 Απριλίου 2013

Παράνομη συνάντηση Ντάουνερ


 Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, για την επίλυση του προβλήματος της Κύπρου, Αλεξάντερ Ντάουνερ προέβη σε συνάντηση με τον λεγόμενο υπουργό εξωτερικών στα κατεχόμενα.

Βλέπουμε ακόμη μια φορά την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, να αντιδρά με τυποποιημένες ανακοινώσεις ήπιων τόνων. Ένα σοβαρό Εθνικό Κράτος, πέραν της καταγγελίας υπό μορφή ανακοινώσεων θα προχωρούσε σε μονομερή διακοπή των συνομιλιών αφού η συνάντηση αυτή εξισώνει το παράνομο μόρφωμα των κατεχομένων με την νόμιμη Κυβέρνηση της Κύπρου.

Επίσης, εξίσου εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι τα κοινοβουλευτικά κόμματα αντέδρασαν επίσης με ήπιου τόνου ανακοινώσεις και όχι με δραστικά μέτρα όπως η άσκηση πίεσης στους Κυβερνώντες για άμεση διακοπή των συνομιλιών και έναρξη διαφωτιστικής εκστρατείας σε διεθνή επίπεδο.

Όλα αυτά μας φανερώνουν τις πραγματικές προθέσεις και τον τρόπο με τον οποίο οι διεθνής οργανισμοί και αξιωματούχοι αντιμετωπίζουν το Εθνικό μας πρόβλημα. Πρέπει επιτέλους κάποιος να επιβληθεί σε όλο αυτό το σκηνικό εις βάρος της Κύπρου και να θέσει τις ορθές θέσεις για σωστή επίλυση του Κυπριακού προβλήματος που αποτελεί πρόβλημα εισβολής και κατοχής και όχι θέμα απλού δικοινοτικής διαφοράς.

Δημοφιλείς αναρτήσεις