Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Πιο απελπισμένος...πεθαίνεις


Πιο απελπισμένος πεθαίνει ο Γιώργος Λιλλήκας. Μετά την «ανεξάρτητη» κάθοδο τους στις Προεδρικές Εκλογές, σήμερα βγαίνει και ανακοινώνει την απόφασή του για δημιουργία πολιτικού κινήματος.
Η αποτυχία του στις πρόσφατες εκλογές τον έστρεψε σε αναζήτηση ενός διαφορετικού αξιώματος που θα τον επαναφέρει στο ίδιο σύστημα που τον ανέδειξε και σήμερα κατηγορεί. Φαίνεται πως οι παχυλοί μισθοί του βουλευτή εν καιρώ οικονομικής κρίσης γοήτευσαν το Γιώργο.

Μαζί του βεβαίως οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι κάποιοι όψιμοι Εθνικιστές που ενώ στα φοιτητικά τους χρόνια έταζαν Τούρκους με κομμένα τα κεφάλια και έβριζαν μετά μανίας τα κόμματα σήμερα εμφανίζονται πρώτοι. Όσοι γνωρίζουν βεβαίως το βίο και την πολιτεία του Γιώργου Λιλλήκα θα αναρωτιούνται πως ένας πρώην ΑΚΕΛικός σήμερα έχει δίπλα του κάποιους όψιμους Εθνικιστές. Μα η απάντηση είναι σαφείς. Οι ίδιοι βρισκόμενοι στο σκότος μετά το πέρας της φοιτητικής τους σταδιοδρομίας και ο κύριος απελπισμένος πλέον αναζητούν διέξοδο. Άλλωστε το δήλωσε ξεκάθαρα. «Η Συμμαχία Πολιτών δεν θα έχει ιδεολογικό χαρακτήρα αλλά κινείται πέραν και έξω από τα παραδοσιακά ιδεολογικά σχήματα».

Τώρα όμως εγείρονται οι εξής ερωτήσεις. Πώς γίνεται να έχεις στο ίδιο πολιτικό σχηματισμό άτομα που πίστευαν πως ανώτερη αξία είναι το Έθνος και άτομα που τα προηγούμενα έτη εμφανίζονταν ως διεθνιστές. Πώς μπορούν να περπατάνε χεράκι χεράκι άτομα που κάποτε θα ύψωναν σημαία ελληνική στην κατεχόμενη Κυρήνεια με τους υπερασπιστές της ελληνοτουρκικής φιλίας;

Μήπως τελικά απλά κορόιδευαν τον κόσμο; Μήπως τελικά εκμεταλλεύτηκαν δεκάδες νέους για να χτίσουν σήμερα πολιτικές καριέρες; Πάντως από τις κινήσεις τους αυτό φαίνεται. Ήταν αυτοί που μιλούσαν για ακομμάτιστη κάθοδο και έστησαν ακόμη και την ίδια τους τη σύμμαχο, την ΕΔΕΚ, στον τοίχο.

Είμαστε σίγουροι πως το έργο τους θα φανεί και για μία ακόμη φορά θα δικαιωθούμε. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι η μοναδική εθνική φωνή της πατρίδας μας. Όλα τα άλλα, φάνηκε ξεκάθαρα πως, είναι καιροσκοπισμοί και απάτη. Η πραγματική μάχη για την απελευθέρωση της πατρίδας μας από την ξένη κυριαρχία γίνεται στο δρόμο και όχι στους τέσσερις κλειστούς τοίχους των ξενοδοχείων.

Εδώ θα είμαστε να κρίνουμε και να κριθούμε για όλα όσα συμβούν. Όταν όμως ο εθνικόφρονος κόσμος εναποθέτει τις ελπίδες του σε ένα «πρώην κομμουνιστή» τότε μας ανησυχεί στο που καταντά ο λαός μας. Είμαστε όμως σίγουροι πως όταν και αυτή κίνηση καταρρεύσει θα αφυπνιστεί η κοιμώμενη εθνική συνείδηση και των υπόλοιπων συμπατριωτών μας και τότε από άκρη σε άκρη οι συμπολίτες μας θα στελεχώσουν τις τάξεις του Λαϊκού Εθνικιστικού κινήματος.

Θα μας στελεχώσουν γιατί εμείς έχουμε ιδεολογία και δεν την αρνούμαστε. Είμαστε εμείς που πιστεύουμε στο Έθνος, στη Φυλή, στην Ιστορία, στην Παράδοση μας, στον Αιώνιο Ελληνισμό δίχως «δήθεν απόψεις».  Έχουμε ξεκάθαρες θέσεις για όλα τα φλέγοντα κοινωνικά και εθνικά ζητήματα δίχως να εξετάζουμε τις συνθήκες της εποχής. Γιατί πολιτικός χώρος δίχως ιδεολογία είναι ένα τίποτα. Η νεοφιλελεύθερη δεξιά επιβιώνει γιατί έχει πλήρη πίστη και ιδεολογία προς το χρήμα, η αριστερά επιβιώνει γιατί έχει μία γραμμή έστω και αν η ιδεολογία της αποτελεί νοητική στέρηση και πνευματική αρρώστια και το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θα ζήσει και θα ανέβει ψηλά γιατί πιστεύει στα αγνά εθνικιστικά ιδανικά της πατρίδας μας.  

Σωτήρης Ιωάννου
Μέτωπο Νεολαίας
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις