Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

Δελτίο τύπου ΕΚΕΚΦ Μέτωπο Φοιτητών (3/4/13) σχετικά με τα γεγονότα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο

Σχετικά με τα συμβάντα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, το ΕΚΕΚΦ Μέτωπο Φοιτητών θα ήθελε να ξεκαθαρίσει την θέση του και τα γεγονότα ως έχουν.

Σήμερα, ημέρα Τετάρτη, 3/4/13, ήταν προγραμματισμένη η Γενική Συνέλευση της Φοιτητικής Ένωσης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου, στην οποία συμμετείχε και η παράταξή μας.

Η Γενική Συνέλευση ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 13:00 και περιμένοντας να ολοκληρωθεί η εγγραφή των φοιτητών σύμφωνα με το καταστατικό, έδωσαν παράταση μέχρι τις 14:00. Παρ' όλα αυτά η Γενική Συνέλευση δεν ξεκίνησε όπως προβλεπόταν, εξ υπαιτιότητας των δύο φοιτητικών παρατάξεων, Πρωτοπορίας και Προοδευτικής, οι οποίες λόγω κάποιων διαδικαστικών διαφωνιών άρχισαν να δυναμιτίζουν το κλίμα.

Ακολούθως τα μέλη της φοιτητικής μας παρατάξεως έσπευσαν  να αποχωρήσουν από την συνέλευση, η οποία εξελίχθηκε σε πεδίο διαμάχης των δύο παρατάξεων, της Πρωτοπορίας και της Προοδευτικής. Κατά την αποχώρηση των μελών μας, δεχθήκαμε απρόκλητη επίθεση από μέλη άλλων παρατάξεων με αποτέλεσμα να συμφορηθεί το κλίμα και να υπάρξουν διαπληκτισμοί.

Φαίνεται πως ήταν ένα στημένο περιστατικό, που αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα καίρια οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας, με θύματα τα μέλη του ΕΚΕΚΦ Μετώπου Φοιτητών. Καταδικάζουμε την προβοκάτσια που έγινε εναντίον μας και παράλληλα προειδοποιούμε ότι όποιος χρησιμοποιήσει το όνομά μας, είτε ως κίνημα είτε ως άτομα, θα μηνυθεί ως υπαίτιος για συκοφαντική δυσφήμιση.

ΕΚΕΚΦ Μέτωπο Φοιτητών
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις