Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Δελτίο Τύπου (24/4/13) Φούλε & Ομπάμα παίζουν σκληρό πόκερ, στην πλάτη του Κυπριακού Ελληνισμού

Νέες δηλώσεις είχαμε από τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε. Κατά την διάρκεια της παρουσίας για την Έκθεση Προόδου της Κομισιόν για την Τουρκία, στην Ολομέλεια της Ευρωβουλής, στο Στρασβούργο, υπογράμμισε την ανάγκη να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό οι συνομιλίες για την επανένωση της Κύπρου.


Ο κ. Φούλε προσέθεσε πως έχει πλήρη συναίσθηση ότι οι προτεραιότητες της Κυπριακής κυβέρνησης «βρίσκονται αλλού αυτή τη στιγμή», εννοώντας φυσικά την οικονομική κρίση. Προσέθεσε ωστόσο ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν ταμπού στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού ζητήματος. Ελπίζω ότι το γενικότερο θετικό περιβάλλον θα μετατραπεί σε ευκαιρία, προς όφελος και της Ελληνοκυπριακής και της Τουρκοκυπριακής κοινότητας».

«Η επίλυση του Κυπριακού θα βελτιώσει αισθητά το οικονομικό περιβάλλον και θα απελευθερώσει πλήρως τις οικονομικές δυνατότητες του νησιού, συμπεριλαμβανομένου και του τομέα της ενέργειας», κατέληξε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Στις ίδιες γραμμές κινείται και ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπάρακ Ομπάμα. Σε μήνυμα του που έστειλε μέσω του Αμερικανού πρέσβη στην Κύπρο, John Koenig, εκδήλωσε το ζωηρό του ενδιαφέρον για το Κυπριακό.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ήθελε και αυτός με την σειρά του, να πάρει διαβεβαιώσεις από τον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι παραμένει δεσμευμένος και προσηλωμένος στις κατά καιρούς διακηρύξεις του για λύση του Κυπριακού στη βάση ομοσπονδίας, «κλειδώνοντας» ότι ο πρόεδρος της Κυπριακής «Δημοκρατίας», κ. Νίκος Αναστασιάδης, παραμένει πιστός στα ξένα αφεντικά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που λάβαμε, ο John Koenig έλαβε θετική απάντηση, ωστόσο ανέφερε χρειάζεται χρόνο, ώστε να συνέλθει πρώτα η χώρα από τα οικονομικά προβλήματα και να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της. Ωστόσο οι Αμερικανοί δείχνουν να κατανοούν τη θέση του Προέδρου και να έχουν εξοικειωθεί με την ιδέα ότι οι σοβαρές εξελίξεις στο Κυπριακό θα πρέπει να αναβληθούν για μετά το καλοκαίρι, όμως, εξέφρασαν την άποψη ότι θεωρούν πως θα ήταν χρήσιμο να κρατηθούν θέματα της λεγόμενης χαμηλής πολιτικής, ζωντανά, και να μην νεκρώσουν τα πάντα που αφορούν στις σχέσεις των δύο «κοινοτήτων» (π.χ. να συνεχίσουν να εργάζονται οι τεχνικές επιτροπές για το Κυπριακό).

Οι προσπάθειες για να ξεπουληθεί η πατρίδα μας συνεχίζονται νυχθημερόν. Πόσο μάλλον τα τελευταία χρόνια που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και τεράστια αποθέματα ορυκτού πλούτου που έχει η πατρίδα μας.

Ο κ. Φούλε, δυστυχώς επιβεβαιώνει τα λεγόμενα του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) που έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για επιδιωκόμενη λύση πακέτο, που θα σχεδιάζουν να μας σερβίρουν.
Στην άλλη περίπτωση, ο κ. Ομπάμα, έδωσε εντολή στους εγκάθετους του στο προτεκτοράτο που ονομάζεται Κύπρος, όπως συνεχίσουν να εργάζονται οι διάφορες επιτροπές προς επίλυση του Κυπριακού, όπως αυτές τις όρισε ο κ. Ντάουνερ και τις χρηματοδότησε ο ΟΗΕ.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί τον Κυπριακό Ελληνισμό να βρίσκεται σε εγρήγορση αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα μας. Να σταθούμε αντάξιοι των προγόνων μας και δια μέσω του Λαϊκού Εθνικιστικού κινήματος να περάσουμε δυνατά το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. «Γη σε ξένο, ούτε εκατοστό»

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις