Τρίτη, 23 Απριλίου 2013

Δελτίο τύπου (23/04/13) Για τις δηλώσεις του Άντρου Κυπριανού περί διώξεως φρονημάτων


Το ΑΚΕΛ μέσω του γενικού του γραμματέα κ. Άντρου Κυπριανού, συνεχίζει να προκαλεί μέσω των δηλώσεών του για προσπάθεια διώξεων στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης λόγω των φρονημάτων τους! Οι απίστευτες αυτές δηλώσεις γίνονται βεβαίως προληπτικά για να προδιαθέσουν αρνητικά τις όποιες διεργασίες γίνονται για τιμωρία των προσώπων που μας οδήγησαν στην σημερινή  οικονομική κατάσταση. 

Η δε πρόκληση είναι ακόμα μεγαλύτερη όταν μιλάνε για διώξεις φρονήματος, αυτοί που όταν βρίσκονταν στην εξουσία συστηματικά καταδίωξαν στελέχη, μέλη και φίλους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.). Να υπενθυμίσουμε απλά τις προσαγωγές στην παρέλαση του 2008, τις συλλήψεις για τα γεγονότα στα Φυλακισμένα Μνήματα την 1η Απριλίου 2011, για δήθεν εξύβριση του Προέδρου της Δημοκρατίας, τις συλλήψεις στο Προεδρικό κατά τις διαδηλώσεις στο Μαρί, την στοχοποίηση ατόμων φίλα προσκείμενων στο κίνημα από εφημερίδες του ΑΚΕΛ και με την λίστα να μην έχει τελειωμό. 

Αυτές ήταν διώξεις που υπέστη το κίνημά μας, από την κυβέρνηση Χριστόφια, στις οποίες πρέπει να προστεθούν και οι συνεχείς παρακολουθήσεις στελεχών του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) από την ΚΥΠ και την αστυνομία. 

Οι δε διώξεις που αναφέρεται ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, δεν οφείλονται σε καμία πολιτική διώξεων φρονημάτων αλλά σε πολιτικές αποφάσεις οι οποίες εκούσια έφεραν την οικονομική καταστροφή στην Κύπρο. Καμία λοιπόν σχέση με διώξεις φρονημάτων. 

Να διευκρινίσουμε πως καμία εμπιστοσύνη δεν έχουμε στην παρούσα κυβέρνηση του Δημοκρατικού Συναγερμού. Οι αποφάσεις τις άλλωστε αποδεικνύουν πως θα είναι το ίδιο καταστροφική με την κυβέρνηση Χριστόφια. Ακολουθούν άλλωστε τις ίδιες πρακτικές διώξεων κατά του Εθνικιστικού κινήματος με αυτές των προκατόχων του...

Γραφείο Τύπου 
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)   

Δημοφιλείς αναρτήσεις