Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

Δελτίο τύπου (22/04/13) Για τα μέτρα επανεκκίνησης της Οικονομίας που εξήγγειλε η Κυβέρνηση


Προ ολίγων ημερών η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη εξήγγειλε μια σειρά από μέτρα για την επανεκκίνηση όπως αναφέρει της Κυπριακής οικονομίας. Από ότι φαίνεται και η Κύπρος ακολουθεί κατά πόδας όχι μόνο την οικονομική κατρακύλα της Ελλάδος αλλά αντιγράφει τις διακηρύξεις των πολιτικών της ηγετών. Απλά να θυμίσουμε τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του σημερινού πρωθυπουργού της Ελλάδος στις 12 Μαΐου του 2011 (τότε βρισκόταν στην αντιπολίτευση), ο οποίος παρουσίαζε και αυτός τις προτάσεις του για επανεκκίνηση της οικονομίας.

Το αποτέλεσμα γνωστό. Η Ελλάδα δύο χρόνια μετά βρίσκεται βουτηγμένη στα χρέη με την ανεργία να χτυπάει κόκκινο και το εισόδημα του μέσου Ελλαδίτη να έχει συρρικνωθεί μέχρι και 50% σύμφωνα με κάποιους αναλυτές. 

Δυστυχώς η ίδια μοίρα περιμένει και τον Κύπριο πολίτη που ήδη νιώθει στο πετσί του τα αρχικά στάδια της οικονομικής ύφεσης, με τα χειρότερα να έπονται καθώς η ανεργία βρίσκεται σε σχέση με την Ελλάδα σε χαμηλά ακόμη επίπεδα. Όταν όμως οι οικονομικοί στόχοι του μνημονίου δεν επιτευχθούν, η Τρόικα απαιτήσει νέες φορολογίες που θα επιβληθούν για να μας δώσουν την δόση του δανείου, πράγμα που θα επιφέρει νέα ύφεση και ένα φαύλο κύκλο από τον οποίο δεν θα μπορούμε ως οικονομία να βγούμε. 

Οι εξαγγελίες λοιπόν του προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, είναι απλά το αποτέλεσμα μιας κακοστημένης προπαγάνδας, που έχει ξαναπαιχθεί στην Ελλάδα και πιθανότατα προέρχεται και από την ίδια εταιρεία δημοσίων σχέσεων, για να αποκοιμίσει την κοινή γνώμη και να την πείσει ότι κάτι κάνει για να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση. 

Ο Ελληνισμός της Κύπρου θα πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση καθώς οι δύσκολες μέρες βρίσκονται μπροστά μας. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό του Έλληνα της Κύπρου και μπροστάρης στον αγώνα κατά της οικονομικής υποδούλωσης της πατρίδας μας στους διεθνείς τοκογλύφους. 

Γραφείο Τύπου 
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις