Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

Δράσεις και εκδηλώσεις της Τ.Ο. Λευκωσίας για την 1η Απριλίου (φωτορεπορτάζ)


Την Δευτέρα 1η Απριλίου, η Τοπική Οργάνωση Λευκωσίας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) παρευρέθηκε σε εκδηλώσεις για την επέτειο έναρξης του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α., που έλαβαν μέρος σε διάφορες περιοχές της Επαρχίας Λευκωσίας. 


Φυλακισμένα Μνήματα. 
Κλιμάκιο συναγωνιστών με επικεφαλή τον Πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστο Χρίστου, παρέστη στην δοξολογία για τον εποικό αγώνα της ΕΟΚΑ που έγινε στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη και βρίσκεται δίπλα από την Αρχιεπισκοπή. Ακολούθως μετέβησαν στα φυλακισμένα μνήματα για το ετήσιο μνημόσυνο των αγωνιστών, ενώ στην συνέχεια, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. 
Για το Λαϊκό Εθνικιστικό κίνημα στεφάνι κατέθεσε ο Πρόεδρος του, συναγωνιστής Χρίστος Χρίστου. Αξίζει να σημειωθεί πως στον χώρο τους συναγωνιστές υποδέχτηκε ο Νεοπτόλεμος Λεφτής, αγωνιστής της Εθνικής Οργάνωσης Κυπρίων Αγωνιστών, ο οποίος μετά την λήξη της εκδήλωσης ξενάγησε τους συναγωνιστές, αφηγούμενος τους ιστορίες και αναμνήσεις από την εποχή εκείνη.Μνημόσυνο στην Δένεια. 

Στο Χωριό Δένεια της επαρχίας Λευκωσίας,  τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο του Γιαννάκη Στεφανίδη αγωνιστή της Ε.Ο.Κ.Α. τομεάρχη Λευκωσίας και των Ανδρέα και Πέτρου Γεωργίου αγνοουμένων κατά την Τουρκική εισβολή του 1974. 
Αντιπροσωπεία του κινήματος μας έδωσε το παρόν της στην εκκλησία και ακολούθως πορεύτηκε προς τον χώρο του μνημείου των ηρώων. Εκεί έλαβαν χώρο η δοξολογία και ομιλίες.
Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Εκ μέρους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) κατέθεσε στεφάνη, ο Κυριάκος Χατζήμιχαηλ, στέλεχος του κινήματός μας.


Με το πέρας της εκδήλωσης το κλιμάκιο των συναγωνιστών μοίρασε έντυπο υλικό στους παρευρισκομένους. 

Παρέλαση στην Δευτερά 

Στο χωριό Δευτερά της Επαρχίας Λευκωσίας, διεξήχθη κοινοτική παρέλαση για να εορταστεί η επέτειος της 1ης Απριλίου. Στην παρέλαση συμμετείχαν περιφερειακά σχολεία της περιοχής, σύλλογοι και αγωνιστές της Ε.Ο.Κ.Α καταγόμενοι από την το συγκεκριμένο χωριό. 

Κλιμάκιο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) διένειμε έντυπο υλικό με τον κόσμο να δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πολλοί από τους παρευρισκόμενους ζητούσαν με δική τους πρωτοβουλία να προμηθευτούν φυλλάδια με τις θέσεις του κινήματός μας. 

Κλείνοντας, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) υπόσχεται συνεχή και αδιάκοπο αγώνα για διεκδίκηση των δικαίων τόσο του λαού και της Πατρίδας μας. Αυτή άλλωστε είναι και η παρακαταθήκη που άφησε πίσω του το έπος του 1955-1959. Συνεχής αγώνας μέχρι την Τελική Νίκη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις