Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Δελτίο τύπου (19/4/13) όσο αφορά την εκλογή Τουρκο"κυπρίων" ευρωβουλευτών ζητά το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα


Σε μια άνευ προηγούμενου πρόκληση προέβη σήμερα το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα αφού ζητά να διασφαλιστεί το θέμα της εκπροσώπησης Τουρκο«κυπρίων» στις επόμενες ευρωεκλογές, σύμφωνα με τον ηγέτη των Σοσιαλιστών, Χάνες Σβόμποντα.

Ενημερωτικά να αναφέρουμε ότι το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, είναι η δεύτερη σε μέγεθος δύναμη στην Ευρωβουλή και εκ μέρους της Ελληνικής κυβέρνησης εκπροσωπείται από το ΠΑΣΟΚ ενώ εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας εκπροσωπείται από την ΕΔΕΚ.


Παρόλα αυτά ανακοίνωσε σήμερα ότι ζήτησε από τον πρόεδρο του Σώματος Μάρτιν Σούλτζ, να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση της Λευκωσίας, με σκοπό στις ευρωεκλογές του 2014 να εκλεγούν και Τουρκο«κύπριοι» ευρωβουλευτές. «Δεν είναι πλέον αποδεκτό να μην εκπροσωπούνται Ευρωπαίοι πολίτες στην Ευρωβουλή. Σημείωσε επίσης ότι οι Κυπριακές αρχές οφείλουν να προτείνουν βιώσιμες και πρακτικές εναλλακτικές, ώστε να διασφαλιστεί το θέμα της εκπροσώπησης [Τουρκοκυπρίων] στις επόμενες ευρωεκλογές. Πρέπει να βρεθεί μία λύση ώστε να εκπροσωπούνται όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες στις εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου, στο μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηγέτης των Σοσιαλιστών, Χάνες Σβόμποντα.

Περιμένουμε από τα κόμματα αυτά να διεκδικήσουν και να αγωνιστούν για ιστορικά δίκαια του λαού μας που καταπατούνται όλα αυτά τα χρόνια κατάφωρα από τις τούρκικες αρχές, όταν δεν μπορούν καν να απαιτήσουν τα αυτονόητα και τα πιο απλά πράγματα και αντ’ αυτού αφήνουν τα κόμματα των κατεχομένων να «παρελαύνουν» ανενόχλητα σε συσκέψεις Ευρωπαϊκών κομμάτων. Δεν μπορούν να αντιδράσουν στην συμμετοχή ψευδοκομμάτων σε Ευρωπαϊκές συνεδρίες.

Σύντομα, τα κόμματα αυτά, σε Κύπρο και Ελλάδα θα βγουν στους δρόμους και θα ζητήσουν την ψήφο μας για τις Ευρωεκλογές, για μια δήθεν διεκδικητική πολιτική. Μούντζωσε αυτούς και τους εταίρους τους, που συνεργάζονται με τα κατεχόμενα χωρίς την παραμικρή αντίδραση. Στις επερχόμενες ευρωεκλογές, σκέψου Εθνικά και ψήφισε τα Εθνικιστικά κινήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, το Λαϊκό Σύνδεσμο ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), για να ακουστούν τα όσα θέλουμε να πούμε πιο δυνατά. Φτάνει πλέον οι υποχωρήσεις στην Ευρώπη, είναι καιρός που κάποιοι επιτέλους πρέπει να πουν τα πράγματα με το όνομα τους.

Και επειδή κάποιοι θα βγάλουν από το ντουλάπι, και θα ξεσκονίσουν τον μπαμπούλα του δήθεν φασισμού, όπως θα μας αποκαλέσουν πολλάκις οι προαναφερθέντες, προτρέχουμε και τους απαντάμε αναλόγως. Οι «φασίστες» δεν θα επέτρεπαν σε κανένα Ευρωπαϊκό μηχανισμό και πόσο μάλλον σε μια Ευρωπαϊκή ομάδα να συμπεριλάβει στις συνεδρίες της, κόμμα από την Τουρκία και πόσο μάλλον από το ψευδοκράτος.

Για τους Εθνικιστές η Τουρκία δεν είναι μέρος της Ευρώπης, ούτε γεωγραφικά ούτε φυλετικά. Η Ευρώπη που οραματιζόμαστε είναι η Ευρώπη των ΕΘΝΩΝ, των παραδόσεων και τον αξιών και απέχει κατά πολύ από την σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση των νεοφιλελεύθερων.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις