Πέμπτη, 18 Απριλίου 2013

Δελτίο τύπου (18/4/13) Σε κρίσιμη καμπή το Κυπριακό - "Δεσμευμένος για λύση ο Αναστασιάδης"


Στα πιο δύσκολα μονοπάτια βρίσκεται το Κυπριακό και ίσως στην πιο επικίνδυνη καμπή της ιστορίας του, όπως αυτή χαράχθηκε κυρίως από το Σεπτέμβριο του 1974 μετά την Τουρκική Εισβολή.

Τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα στα τεράστια, τεχνητά οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν το τόπο μας, ενώ στο πηδάλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας βρίσκεται ο ενδοτικός και ο φανατικά υπέρμαχος της Ομοσπονδιακής λύσης, κ. Νίκος Αναστασιάδης.


Αυτά άφησε να νοηθούν η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο και Επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης Λίζα Μπάτενχαϊμ, αφού εξερχόμενη του δήλωσε ότι, αν και το θέμα δεν συζητήθηκε εκτενώς, δεν έχει καμία αμφιβολία για την δέσμευση του Προέδρου για λύση του Κυπριακού.

Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι επαναρχίζουν και επισκέψεις του ανεπιθύμητου για μας, Ειδικού Σύμβουλου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Αλεξάντερ Ντάουνερ, την επόμενη εβδομάδα, για να συζητήσει θέματα που άπτονται του Κυπριακού, καθώς και για την κατάσταση στην Κύπρο, όπως έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες.  

Όπως τόνισε η εν λόγο κυρία, «η Κύπρος διέρχεται δύσκολες στιγμές, όμως δεν έχω καμία αμφιβολία, τουλάχιστον από τη συζήτηση που είχα μόλις τώρα με τον Πρόεδρο καθώς και με τον Υπουργό Εξωτερικών την περασμένη εβδομάδα, ότι υπάρχει δέσμευση για να προσπαθήσουμε να έχουμε μια διαδικασία που θα φέρει αποτελέσματα». Συμπλήρωσε παράλληλα ότι υπάρχει η ανάγκη για λύση, ενώ είπε ότι κατά την παρούσα χρονική στιγμή, η οικονομική κρίση είναι κάτι που απασχολεί τον τόπο, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα που δυστυχώς δικαιώνουν το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, ότι οι ξένοι εποφθαλμιούν σε μια λύση πακέτο και όπως όλα δείχνουν με τους υποχείρια τους στην εξουσία ο δρόμος γι αυτούς είναι ανοικτός.

Κλείνοντας ανέφερε τέλος ότι με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη είχε μια καλή πρώτη συζήτηση, ενώ πρόσθεσε ότι η UNFICYP εργάζεται με την Κυβέρνηση και με τις δύο πλευρές για θέματα που αφορούν την νεκρή ζώνη.

Άνοιξαν οι ορέξεις των ξένων αφού στην δίνη των οικονομικών προβλημάτων, κατάφεραν να κάνουν τους πλείστους Έλληνες της Κύπρου να ξεχάσουν το Κυπριακό πρόβλημα και το έδαφος είναι πρόσφορο όσο ποτέ άλλοτε με τους ενδοτικούς πολιτικάντηδες που βρίσκονται στα πηδάλιο της χώρας μας. Οι πόρτες για να εφαρμόσουν κάποιοι τα ύπουλα σχέδια τους, άνοιξαν διάπλατα, κυρίως μετά την εκλογή του "Good Guy" ως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά τον Ντάουνερ, σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα. Καλούμε τον κόσμο να βρίσκεται σε εγρήγορση και να ενταχθεί στις τάξεις του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) για να φράξουμε το δρόμο σε όσους απεργάζονται το μέλλον μας.

Γραφείο Τύπου 
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις