Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Δελτίο Τύπου (15/4/13) για το αίτημα της Βουλής για απλοποίηση της διαδικασίας εγγραφής ξένων μαθητών

Σε μια εποχή όπου η οικονομική κρίση κατακρεουργεί κάθε σπίτι οι Βουλευτές της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής ζητούν ευκολότερη διαδικασία επικύρωσης εγγραφής και εισόδου αλλοδαπών φοιτητών στην Κύπρο, κάτι που συζήτησε σε συνεδρίασή της πρόσφατα.


Συγκεκριμένα η επιστολή την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος της εν λόγω επιτροπής, κ. Νίκος Τορναρίτης του ΔΗ.ΣΥ, αναφέρεται ότι στη συνεδρίασή της η Επιτροπή διαπίστωσε ότι η υφιστάμενη γραφειοκρατική διαδικασία που ακολουθείται για σκοπούς επικύρωσης εγγράφων και εισόδου αλλοδαπών φοιτητών στην Κύπρο, «επισύρει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις τόσο στη βιωσιμότητα όσο και στην ανάπτυξη του τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο».
«Ειδικότερα», αναφέρεται, «η ανάπτυξη του τομέα αυτού, μπορεί να συνεισφέρει θετικά στην οικονομία της Κύπρου, ιδιαίτερα εάν η Κύπρος μπορέσει να καταστεί περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης».

Ως εκ τούτου οι βουλευτές, ζητούν να καταβληθεί προσπάθεια απλοποίησης της υφιστάμενης διαδικασίας που τηρείται, ώστε οι ξένοι φοιτητές να βρίσκουν πιο πρόσφορο έδαφος.

Δυστυχώς αντί οι βουλευτές να αιτηθούν ομόφωνα να υπάρξει φραγμός στην ανεξέλεγκτη εισροή ξένων στο νησί μας, που εκτός των άλλων απειλούν και με δημογραφική αλλοίωση του γηγενούς πληθυσμού του νησιού μας, αλλά και λαβώνουν την οικονομία μας αφού είναι εκατοντάδες τα παραδείγματα με τους δήθεν φοιτητές που έρχονται στην Κύπρο για δήθεν σπουδές και αντ’ αυτού δουλεύουν παράνομα.

Οι Βουλευτές μας για άλλη μια φορά στρουθοκαμηλίζουν, αφού δεν μπορούν να δουν ότι η παιδεία μας παραπαίει και τις σοβαρές επιπτώσεις που θα έχει μια τέτοια απόφαση τόσο στην Νεολαία αλλά κατ’ επέκταση και στον ίδιο μας τον τόπο.

Θέση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι να γίνουν ακόμα πιο αυστηρότερα τα κριτήρια αποδοχής αλλοδαπών φοιτητών και σωστός επιτέλους έλεγχος. Απαιτούμε δε από τους βουλευτές, να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα της παιδείας θέτοντας την στις ορθές της βάσεις, βάζοντας ένας τέλος στην κατρακύλα που βλέπουμε.

Ως εκ τούτου να δοθούν σωστές κατευθυντήριες γραμμές, αξιοποιώντας στο έπακρο την νεολαία μας, καταπολεμώντας το θλιβερό φαινόμενο που βλέπουμε σήμερα, αφού εκατοντάδες νέοι φεύγουν για το εξωτερικό ψάχνοντας για μια θέση εργασίας, ενώ αντικαθίστανται από άλλους τόσους αλλοδαπούς, κάνοντας ανακύκλωση του πληθυσμού.

Εν κατακλείδι, θα πρέπει να ασχοληθούν με τα σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν σήμερα την νεολαία μας, και όχι με το πώς θα αυξήσουν τους αλλοδαπούς. Ας αφουγκραστούν επιτέλους τους κινδύνους που ελλοχεύουν και ας μην λειτουργούν κάποιοι ως πεμπτοφαλαγγίτες.

Γραφείο Τύπου 
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις