Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Πολιτικά γραφεία Λευκωσίας - 12/4/13

Την περασμένη Παρασκευή 12/4, στα κατάμεστα για άλλη μια φορά γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Λευκωσίας, έγιναν δύο ιστορικές ομιλίες αυτή την φορά από τα μέλη του Μετώπου Νεολαίας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.).


Η πρώτη ομιλία είχε θέμα ένα ξεχασμένο για πολλούς ιστορικό γεγονός, αυτό της σφαγής της Χίου. Ένα γεγονός που σήμερα δίνει την πιο τρανταχτή απάντηση στους πολιτικούς Ελλάδος και Κύπρου που μαγειρεύουν στις πλάτες μας Ελληνοτουρκικές φιλίες και άλλα τραγελαφικά.


Η δεύτερη στη σειρά ομιλία είχε θέμα τον βίο και την δράση του πρώτου πεσόντα του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα Μόδεστου Παντελή και το τελικό μήνυμα ήταν πως ως νεολαία του εθνικιστικού κινήματος πρέπει να έχουμε ως πρότυπα του αγωνιστές του επικού αγώνα της ΕΟΚΑ που τους διακατείχε το αίσθημα της τόλμης και της ανδρείας.


Ακολούθως στο βήμα κλήθηκε ο συναγωνιστής, Ραφαέλος Χάματσος, όπου ενημέρωσε τα μέλη που βρίσκονταν στα γραφεία μας για τα τεκταινόμενα από την γενική συνέλευση στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας και την συμμετοχή του φοιτητικού κινήματος μας.

Τελευταίος τον λόγο έλαβε ο υπεύθυνος Τ.Ο. Λευκωσίας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Γεάδης Γεάδη, που προχώρησε σε σχολιασμό της επικαιρότητας συζητώντας τα μίζωνα προβλήματα που ταλανίζουν τους Έλληνες της Κύπρου και την στάση ζωής που πρέπει να ακολουθήσει ο κάθε Εθνικιστής.

Δημοφιλείς αναρτήσεις