Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2013

Defencenet: Μιλάνε όλοι μιλάνε και οι Βρετανοί για ρατσισμό - Ιδού τι έκαναν στους Έλληνες της Κύπρου
Ρεπορτάζ του Defencenet.gr για το "ντοκουμέντο" του Channel 4

Πάλι ανακάλυψαν "φασίστες" στην Ελλάδα οι Βρετανοί και οι ντόπιοι συνεργάτες τους, με ρεπορτάζ του Channel 4.

Ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ Κωνσταντίνος Γεωργούσης δήλωσε στο Channel 4: «Ήμουν τρομοκρατημένος από το γεγονός ότι αυτοί οι χρυσαυγίτες ήταν περήφανοι να εκφράσουν τις ακραίες ιδέες τους κατά τη διάρκεια της εκστρατείας ανοιχτά στο κοινό. Σοκαρίστηκα από την εχθρότητα τους και από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται οι μετανάστες στις αθηναϊκές πλατείες.» Δηλώσεις έκανε και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος είπε ότι οι απόψεις που ακούγονται στο ντοκιμαντέρ, «δεν εκφράζουν την πλειοψηφία του ελληνικού λαού».«Θα κάνουμε σαπούνια τους Έλληνες; Μα, είστε σοβαρή κυρία μου» με αυτή φράση ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, με παρέμβαση του στον ΣΚΑΪ απάντησε στις νέες βρετανικές συνωμοσίες κατά του ελληνικού εθνικιστικού χώρου ότι υποψήφιος βουλευτής του κόμματος ζήτησε να γίνουν οι μετανάστες σαπούνια. «Ήταν κάποιοι δημοσιογράφοι που πήγαν σε ένα καφενείο χωρίς να αναφέρουν στον κόσμο που ήταν εκεί πως τους μαγνητοσκοπούν. Αυτά είναι παραμύθια, είναι υπόθεση για τα πανηγύρια. Να προβάλετε συνέχεια το βίντεο για να γελάει ο κόσμος», δήλωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος άφησε να εννοηθεί πως ο Λαϊκός Σύνδεσμος θα κινηθεί νομικά εναντίον του channel 4.

Μάλιστα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί και στον απίθανο Θάνο Τζήμερο που ήταν καλεσμένος στην εκπομπή (από εκεί μπορούμε να κρίνουμε και την σοβαρότητα της εκπομπής) λέγοντας «η Χρυσή Αυγή δεν είναι η αρρώστια, όπως είπε ο κ. Τζήμερος, αλλά το φάρμακο απέναντι στην διαφθορά και την παρακμή».

Τέλος, είπε πως το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου καταδικάζει κάθε πράξη βίας και το πρόβλημα είναι οι ρατσιστικές επιθέσεις από αλλοδαπούς εναντίον Ελλήνων και όχι το αντίθετο.

Αλλά επειδή ειδικά οι Βρετανοί έχουν στοχοποιήσει τον χώρο των εθνικών κομμάτων στην Ελλάδα ας θυμηθούμε τα έργα και τις ημέρες των Βρετανών στην Κύπρο κατά τον απελευθερωτικό αγώνα των Κυπρίων. Να θυμίσουμε ακόμα και ότι ο ίδιος ο Ουίνστον Τσόρτσιλ είχε υποσχεθεί την ένωση της Ελλάδας με την Κύπρο κατά τον Β' Π.Π. για να πάρει πίσω την υπόσχεσή του αμέσως μετά.

Ας δούμε το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ "Ο σταυραετός του Μαχαιρά" με τον τραγικό θάνατο του αξιωματικού του Ελληνικού Στρατού Γρηγόρη Αυξεντίου, περικυκλωμένου από Βρετανούς σε μια τρύπα και την μάχη που έδωσε παίρνοντας μαζί του πολλούς αποικιοκράτες. Έτσι για να θυμούνται οι νέοι και να μην ξεχνούν οι παλαιότεροι ότι ένα κομμάτι ελληνικού χώματος ήταν απoικία των Βρετανών και πως συμπεριφέρονταν οι Βρετανοί στους "εθνικιστές" Έλληνες της Κύπρου.

Το πρώτο βίντεο είναι παραγωγή του 7ου Επιτελικού Γραφείου του ΓΕΣ. To δεύτερο είναι η αφήγηση όλης της μάχης και του αγώνα με σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό από τα βρετανικά αρχεία.
Δημοφιλείς αναρτήσεις