Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

Η Τουρκία προκαλεί. Οι πολιτικοί κοιμούνται!


Την Κυριακή που πέρασε, στην «αντιιμπεριαλιστική», «αντι-νατοϊκή» ( και πολλά άλλα αντί) πορεία της ΕΔΟΝ, ακούσαμε στην κατάληξη της ομιλίας του κ. Στεφάνου, να φωνάζει: «Ζήτω η Ελληνοτουρκική Φιλία». Στο ίδιο μοτίβο είχαμε ακούσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη να «τείνει χείρα φιλίας προς τους Τ/κ» και φωνάζει στους οπαδούς του όταν οι τελευταίοι τους γιουχάισαν.

Την ίδια στιγμή που οι πολιτικοί μας διαγωνίζονται στο ποιος θα κάνει τις πιο φιλοτουρκικές δηλώσεις, η Τουρκία ετοιμάζεται να βγάλει στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο ερευνητικά σκάφη, με τα οποία θα αμφισβητήσει έμπρακτα τα όρια της ελλαδικής και κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Ταυτόχρονα κατέθεσε ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ, πως δεν αναγνωρίζει στα νησιά του Αιγαίου και ιδίως στο Καστελόριζο δικαίωμα για ΑΟΖ ή υφαλοκρυπίδα…

Μάλιστα ένα από τα υποθαλάσσια οικόπεδα, απέχει μόλις 6 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο, ενώ ένα άλλο μόλις 11,22 ναυτικά μίλια από την Ρόδο. Αποδεικνύεται έτσι έμπρακτα πως η πρόταση της Χρυσής Αυγής για άμεση επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια είναι πολύ ορθή και πρέπει να υιοθετηθεί άμεσα.


Το μέλλον του Ελληνισμού και η ανεξάρτητη εθνική πορεία του βρίσκεται σήμερα μετέωρο. Εν πολλοίς θα εξαρτηθεί από την ικανότητα του Ελληνισμού να διαχειριστεί επιτυχώς τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων που έχουν ανακαλυφθεί στην ΑΟΖ μας.

Ο μόνος τρόπος να επιτευχθεί αυτό είναι με ισχυρές εθνικιστικές κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο, που θα μπορούν να αντιμετωπίσουν δυναμικά την τουρκική απειλή και να την εξουδετερώσουν. Οι λύσεις υπάρχουν και βρίσκονται μπροστά μας. 

Όπως άλλωστε είχε γράψει στις αρχές του προηγούμενου αιώνα ο Περικλής Γιαννόπουλος: «Η ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΑΘΙ! Φυλάτεττε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδιδάσκαλοι και σαπιορήτορες να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγριες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή - η Φύσις το λέει - κατακτώνται με το Σπαθί.»

Κωνσταντίνος Δημητρίου
Στέλεχος Ε.ΛΑ.Μ

Δημοφιλείς αναρτήσεις