Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013

Λαμπαδηφορία εις μνήμη του Θεόφιλου Γεωργιάδη

Οι Εθνικιστές του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), πορεύτηκαν με δάδες στα χέρια προς το σπίτι του Θεόφιλου Γεωργιάδη και συγκεκριμένα στην αυλή του, εκεί όπου ο ήρωας άφησε την τελευταία του πνοή.

Στον προαύλιο χώρο, περίμενε με ανοιχτές αγκάλες τα μέλη του κινήματός μας, ο πατέρας του ήρωα Χαράλαμπος Γεωργιάδης, εκφράζοντας την χαρά του για την παρουσία των Εθνικιστών στο σπίτι του. 


«Χαίρομαι που είστε εδώ είστε πραγματικοί πατριώτες» είπε χαρακτηριστικά, για να προσθέσει στην συνέχεια « Πού είναι οι άλλοι; , βλέπετε κανένα άλλο εδώ; ΌΧΙ! Μόνο εσείς , είστε  πραγματικοί  απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων». Η υποδοχή αυτή που μας επιφύλαξε ο κύριος Χαράλαμπος, γέμισε με περηφάνια την φάλαγγα μας η οποία κατέληξε με απόλυτη πειθαρχία εντός της αυλής  του σπιτιού, μπροστά από την προτομή του ήρωα για να αρχίσει η εκδήλωση.

Το ρολόι έδειχνε δέκα και είκοσι, η ώρα που εκτελέστηκε ο ήρωας, ανάβουν οι πυρσοί, στον χώρο επικρατεί απόλυτη ησυχία καθώς γίνεται μονόλεπτη σιγή εις μνήμη του Θεόφιλου. Την σιγή αυτή σπάζει η κραυγή «Αθάνατος» από τα Εθνικιστικά στόματα.


Ακολούθως,  ο Χαράλαμπος Γεωργιάδης παίρνει τον  λόγο και διηγείται το ιστορικό της εκτέλεσης. Αναφέρεται στους λόγους που οι μυστικές υπηρεσίας Τουρκίας ήθελαν τον Θεόφιλο νεκρό. Με την περηφάνια ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του, ο πατέρας του Θεόφιλου περιγράφει την πορεία του ήρωα, τους αγώνες του για την ελευθερία της Κύπρου και την συνεισφορά του στον Κουρδικό αγώνα.


Μετά την πραγματικά συγκινητική εξιστόρηση των γεγονότων από τον κ. Χαράλαμπο Γεωργιάδη, μέλη του Μετώπου Νεολαίας και του Μετώπου Γυναικών του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), απάγγειλαν ποιήματα για τον Θεόφιλο γραμμένα από τον πατέρα και την μητέρα του ήρωα.


Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), συναγωνιστής, Χρίστος Χρίστου, τονίζοντας πως: "Σφαίρα που σκοτώνει Τούρκο, είναι σφαίρα για την ελευθερία της Κύπρου". Ο συναγωνιστής Χ. Χρίστου εξήρε το έργο του Θεόφιλου Γεωργιάδη, μίλησε για τον αγώνα του και κάλεσε του Εθνικιστές να ακολουθήσουν το παράδειγμα του μεγάλου αυτού σύγχρονου ήρωα. Κλείνοντας ο Πρόεδρος και ιδρυτής του Λαϊκού Εθνικιστικού κινήματος, υπεραμύνθηκε του δικαιώματος των Εθνικιστών να αγωνίζονται για πολιτική κάθαρση στην Κύπρο, στέλνοντας σαφής μήνυμα σε όσους προδίδουν την πατρίδα.

Με το τέλος των ομιλιών ακολούθησε ο Εθνικός Ύμνος.

Στην συνέχεια, η οικογένεια του ήρωα πραγματοποίησε σεμνή δεξίωση με τον πατέρα του ήρωα να διηγείται τα κατορθώματα του Θεόφιλου, σε μικρούς και μεγάλους που έσπευσαν να κάνουν απορίες γύρω από την ζωή και το έργο του ήρωα.
Δημοφιλείς αναρτήσεις