Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

Οικονομική κρίση ή κάτι βαθύτερο;


Ο χρόνος και ο τρόπος που επιλέγουν οι παγκόσμιοι τοκογλύφοι να ρίξουν στον οικονομικό πάτο την πατρίδα μας δημιουργεί τις εύλογες απορίες εάν στην Κύπρο παίζονται μεγάλα κερδοσκοπικά παιχνίδια.
Η ανακάλυψη των κοιτασμάτων στο βάθος της ΑΟΖ μας, έκανε τους πειρατές των διεθνών οικονομιών να πέσουν σαν αρπακτικά γεράκια και λόγω της κρίσης να αφαιμάξουν τον ορυκτό μας πλούτο.

Την ίδια στιγμή τα ΜΜΕ παρουσιάζουν μία διαστρεβλωτική εικόνα, τρομοκρατώντας τους πολίτες. Μέσω της στάσης τους εξυπηρετούν την θέληση των νταβατζήδων τους και αποτελούν σήμερα ένα μέσο ενίσχυσης της εξουσίας τους.

Συνάμα περιμένουμε από μέρα σε μέρα να μας επιτάξουν και το Κυπριακό όπου για «να σωθεί η πατρίδα μας» θα ζητήσουν νέους συμβιβασμούς και υποχωρήσεις. Τα εθνικά μας συμφέροντα δεν πρόκειται κανείς «σύμμαχος» μας να τα προστατεύσει. Την μέγιστη ευθύνη φέρουν οι δικοί μας πολιτικοί αλλά και όλοι αυτοί οι οποίοι τον Φεβρουάριο τους έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης.

Κύριοι, προσέξτε πολύ καλά. Είτε, η οικονομική αυτή κρίση που βιώνουμε σήμερα, είναι στημένη είτε όχι να ξέρετε πολύ καλά πως το στίγμα της παράδοσης εθνικού εδάφους δεν αφαιρείται παρά μόνο με το ίδιο νόμισμα. Η ιστορία μας έχει διδάξει πολύ καλά πως όποιες εθνικές υποχωρήσεις γίνουν, συμβαίνουν μονάχα μετά από ένα χαμένο πόλεμο.

Παράλληλα όμως η ιστορία μας έχει διδάξει πως καμία μάχη δεν είναι χαμένη μέχρι το τέλος της. Οι ένδοξοι πρόγονοι μας το απέδειξαν περίτρανα στο Γρανικό, στην Σαλαμίνα, τον Μαραθώνα, στην Πίνδο, στα βουνά της Κύπρου, μάχες που υποστηρίζουν σαφώς τον συγκεκριμένο ισχυρισμό.

Βεβαίως ο ισχυρισμός αυτός δεν σταμάτα σε στρατιωτικά θέματα αλλά επεκτείνεται το ίδιο και στα πολιτικά θέματα και στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η πατρίδα μας. Οι ηλίθιοι συμβιβασμένοι βρίσκουν την δικαιολογία της μικρής Κύπρου. Το παράδειγμα όμως έρχεται από την «μακρινή» Ισλανδία. Το νησί εκείνο το οποίο έδιωξε το ΔΝΤ με τις κλωτσιές, φυλάκισε τους εγκληματίες πολιτικούς και έβαλε λουκέτο στις τράπεζες. Μέσα σε 4 χρόνια η σκανδιναβική νήσος από τα όρια της χρεοκοπίας βρίσκεται σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Είναι λοιπόν φανερό πως όταν ο λαός αφήσει την διχόνοια, τις κομματικές διενέξεις και τις προσωπικές φιλοδοξίες θα επιτύχει μία μεγάλη νίκη που θα κρατήσει όλα αυτά τα αρπακτικά γεράκια μακριά από την πατρίδα μας. Ας κρατήσουμε στην άκρη την διασκέδαση και την βουλιμία καταναλωτισμού. Ας επικεντρωθούμε στη σωτηρία της πατρίδα μας.

Σήμερα η πατρίδα μας βρίσκεται σε ένα βαθύτατο τέλμα. Στα χέρια μας βρίσκεται η σωτηρία του μέλλοντός μας. Επαφίεται στον δικό μας πατριωτισμό η διατήρηση του ελληνισμού της Κύπρου. Οι επιλογές εμφανίζονται ξεκάθαρα μπροστά μας. Είτε με εθνική ομοψυχία θα οικοδομήσουμε το μέλλον είτε με τις διαχρονικές πολιτικές διενέξεις θα χαθούμε στην λήθη της Ιστορίας.

Σωτήρης Ιωάννου 
Μέτωπο Νεολαίας
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις