Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Μεγαλοεπιχειρηματίες εργοδοτούν μόνο ξένους

Η κατάντια μας δεν έχει όρια! Για μία ακόμη φορά μέλος μας βρέθηκε μπροστά στην αχόρταγη βουλιμία πλουτισμού των μεγαλοεπιχειρηματιών, αλλά και στην ανεπάρκεια του κράτους να διαφυλάξει τους εργάτες του.

Συγκεκριμένα, μετά από καταγγελία που δεχθήκαμε, συμπατριώτης μας πήγε σε γνωστή αλυσίδα αρτοποιείων όπου ζήτησε δουλειά. Η απάντηση του υπεύθυνου ήταν ξεκάθαρη, δίχως να συζητήσει ούτε καν με τον συμπολίτη μας. Συγκεκριμένα του απάντησε πως δεν εργοδοτεί Κύπριους παρά μονάχα ξένους αφού τους πληρώνει μόνο 150 ευρώ την εβδομάδα, πολύ πιο κάτω από το όριο της φτώχειας.

Μάλιστα δεν έμεινε μέχρι εκεί αφού ανέφερε πως τους πληρώνει το ενοίκιο ζητώντας τους να μένουν σε ένα σπίτι δέκα άτομα. Έχουμε πλέον βρεθεί στο πιο εξευτελιστικό σημείο. Συμπολίτες μας ψωμοζητάνε για μια δουλεία και οι μεγαλοεπιχειρηματίες αρνούνται, εκμεταλλευόμενοι τους αλλοδαπούς ως φτηνό εργατικό δυναμικό.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ζητούμε όπως το κράτος εφαρμόσει μέτρα προς διαφύλαξη των συμπατριωτών μας, ανέργων και μη. Κανένα από τα κοινοβουλευτικά κόμματα δεν είναι άμοιρο ευθυνών, αφού πέραν από τα προεκλογικά τερτίπια κανένα δεν πίεσε καταλυτικά προς πάταξη αυτής της μάστιγας. Κανένας νόμος δεν διασφαλίζει δουλειά στους συμπατριώτες μας, την ίδια στιγμή που χιλιάδες αλλοδαποί ζουν και εργάζονται εις βάρος του γηγενή πληθυσμού της πατρίδας μας.

Το Λαϊκό Εθνικιστικό κίνημα δεν πρόκειται να σταματήσει τον αγώνα του για μία Κύπρο παραγωγική, χωρίς άνεργους. Μία Κύπρο που θα στηρίζεται απόλυτα στο λαό και δεν θα είναι εξαρτώμενη από ξένες εγγυήσεις. Αυτή είναι η Κύπρος που ονειρευόμαστε και για αυτήν θα αγωνιστούμε.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις