Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013

ΛΑΖΟΠΟΥΛΕ ΜΗΝ ΚΑΠΗΛΕΥΕΣΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΟΝΤΑΣ ΑΔΑΗΣΣτην Κύπρο και την κυρίως Ελλάδα παραχαράσσουν την ιστορία μας για να μην καταντήσουν οι νέες γενιές προγονόπληκτοι και εθνικιστές, γιατί ένας Έλληνας όταν συνειδητοποιήσει το μεγαλείο της Αρχαίας Ελλάδας θα γίνει εθνικιστής. Γι'αυτό το λόγο αποφάσισε η Χρυσή Αυγή να διδάξει ιστορία και μυθολογία στους ελληνόπαιδες.


Οι αριστεροί όπως τον γελωτοποιό Λαζόπουλο, δεν μπορούν να καταλάβουν τι εννοούσαν οι πρόγονοι μας όταν μιλούσαν για τον Ξένιο Ζεύς. Στην Αρχαία Ελλάδα δεν υπήρχαν αλλοεθνείς ρε τρισάθλιοι, τρισκατάρατοι αγράμματοι. Όταν έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες πως ο Δίας προστάζει να είμαστε φιλόξενοι, ξένοι ήταν οι άγνωστοι ή οι Έλληνες άλλων πόλεων. Τους αλλοεθνείς τους θεωρούσαν κατώτερους.

Ο Αριστοτέλης έστειλε επιστολή στον Μέγα Αλέξανδρο για να τον επιπλήξει επειδή συμπεριφερόταν στους βαρβάρους το ίδιο με τους Έλληνες, λέγοντάς του εγώ σου δίδαξα πως η φυλή μας είναι ανώτερη. Ο Ισοκράτης συμβουλεύει το Φίλιππο να πάρει την ηγεμονία των Ελλήνων, να επιβάλει μεταξύ τους ομόνοια και να εκστρατεύσει προς την Ασία για να κατακτήσει τους βαρβάρους και τον πλούτο τους, έτσι ώστε να εκδικηθούμε για τα δεινά που υποφέραμε από τους Πέρσες και τους συμμάχους τους κατά τον 5ο αιώνα π.Χ.  (οι Μικρασιάτες και οι Κύπριοι ήταν περσοκρατούμενοι από το 6ο π.Χ. αιώνα). Κάτι που φυσικά δεν έκανε τελικά ο Φίλιππος αλλά ο υιός του ο Αλέξανδρος. 

Επίσης ο Ισοκράτης επικρίνει τους Σπαρτιάτες, λέγοντας στην παράγραφο 131 του "Πανηγυρικού": "Έχομεν όμως να κατακρίνομεν τους Λακεδαιμονίους και δια την εξής αιτίαν: ότι δηλαδή αναγκάζουν τους γείτονάς των να γίνονται είλωτες της πόλεώς των, ενώ δια το κοινόν συμφέρον των συμμάχων των δεν φροντίζουν να επιτύχουν κάτι παρόμοιον. Και όμως έχουν όλην την δυνατότητα να διαλύσουν την εχθρότητα μαζί μας και να αναγκάσουν όλους τους βαρβάρους να γίνουν περίοικοι όλης της Ελλάδος". 

Ο Πλάτων, ο Αριστοτέλης ο Ισοκράτης και πολλοί άλλοι μεγάλοι αρχαίοι Έλληνες, για τα σημερινά δεδομένα υπήρξαν αναμφισβήτητα εθνικιστές, σοβινιστές και ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ! Και όμως σήμερα τους τιμούμε.

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος  
-ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ-

Δημοφιλείς αναρτήσεις