Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

Δελτίο τύπου (08/03/13): Ζητούν συμπερίληψη του κυπριακού στο μνημόνιο


Άρχισαν τα όργανα και επαληθεύουν τα λόγια του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.). Ζητούν να συμπεριλαμβάνεται και το Κυπριακό πρόβλημα στην διαπραγμάτευση για την οικονομική διάσωση του νησιού. Δηλαδή με απλά λόγια προτείνουν να λυθεί το Κυπριακό πρόβλημα με μορφή ομοσπονδίας, η οποία θα επιφέρει παράλληλα και την οικονομική βοήθεια προς την Κύπρο εν μέσω μνημονίου. Με ακόμα πιο απλά λόγια, να εκχωρήσουμε Εθνική κυριαρχία στους διεθνείς τοκογλύφους, της πατρίδας μας εν μέσω του εκτρώματος – κράτους που θέλουν να δημιουργήσουν, δίνοντας κυριαρχικά δικαιώματα στο κατακτητή.


Πιο συγκεκριμένα την πρόταση αυτή έθεσε, ο τουρκικής καταγωγής συμπρόεδρος των Γερμανών Πρασίνων, Τζεμ Έζντεμιρ, σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.  «Στη συζήτηση για την οικονομική βοήθεια προς την Κύπρο, το ερώτημα για την επανένωση του νησιού δεν παίζει, δυστυχώς, κανένα ρόλο» δηλώνει το ηγετικό στέλεχος των Πρασίνων και προσθέτει ότι κατά την άποψη του, «το θέμα της επανένωσης έχει θέση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μαζί με το ζήτημα του περιορισμού του τραπεζικού τομέα, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και του "dumping" φόρων».

Τελειώνοντας, ο Τζεμ Έζντεμιρ, βάζει και το κερασάκι στην τούρτα, κάνοντας αναφορά στον νέο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον κύριο «good guy» κατά τον κ. Ντάουνερ και τον κ. Ταλάτ, Νίκο Ανα(ν)στασιάδη, λέγοντας πως «είναι κάποιος με τον οποίο μπορούμε να διαπραγματευτούμε καλά».

Υπενθυμίζει σε όλους εμάς τον ύποπτο ρόλο που διαδραμάτισε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Ανα(ν)στασιάδης, μαζί με τους ετέρους του, υποστηρίζοντας το Σχέδιο Ανάν το 2004 και εκτιμά ότι μαζί του θα «διαπραγματευτούν» καλά.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τονίζει προς άπαντες ότι θα φράξει τον δρόμο σε οποιοδήποτε προσπαθήσει να ξεπουλήσει την Εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας. Την Ελληνικότητα αυτού του νησιού την αγοράσαμε πολύ ακριβά χύνοντας ποτάμια Ελληνικού αίματος, για να την ξεπουλήσουμε.


Γραφείο Τύπου 
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις