Τρίτη, 5 Μαρτίου 2013

Δελτίο τύπου (05/03/13) - Προκαλεί πάλι ο ΕρντογάνΣε νέες προκλητικές δηλώσεις εις βάρος του κύρους της Κυπριακής Δημοκρατίας  προέβη ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν αμφισβητώντας την επικυριαρχία στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη του νησιού μας. Είναι η πολλοστή φορά που Τούρκος αξιωματούχος θέτει υπό αμφισβήτηση τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κ.Δ, χωρίς όμως να έχουμε δει οποιαδήποτε ουσιαστική αντίδραση, από την δική μας πλευρά.


Η πολιτική του καλού παιδιού, δίνει επιπλέον κίνητρα στην Τουρκική προπαγάνδα. Η υπεροψία και η προκλητική Τουρκική αλαζονεία, θα σταματήσει μόνο με ουσιαστικές γεωστρατηγικές κινήσεις.

 Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) απαιτεί επιτέλους να ασκηθεί Εθνική πολιτική για να αντιληφθούν οι Τούρκοι, ότι δεν έχουν το δικαίωμα να λένε και να πράττουν κατά το δοκούν. 

Απαιτούμε την επαναφορά του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος, Κύπρου Ελλάδας και την από  κοινού ανακήρυξη Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών. Με την υλοποίηση των ποίο πάνω και εφόσον οι ΑΟΖ Ελλάδος και Κύπρου θα τέμνονται πλέον θα μιλάμε για De Facto ένωση.

Κατ' αυτόν τον τρόπο, οι Τούρκοι θα αντιληφθούν ότι στην αντίπερα όχθη ασκείται σοβαρή  πολιτική, με προοπτική και πρόγραμμα. Μόνο όταν συμβεί  αυτό, θα κάνουν δεύτερες σκέψεις ως προς το να αμφισβητούν και να προσβάλουν το κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις