Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

COLPO GROSSO ΜΕ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟΤο Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) εδώ και αρκετούς μήνες δηλώνει ότι το μνημόνιο δεν είναι βιώσιμο, διότι έτσι απλά οι αριθμοί δεν βγαίνουν. Η τελική αξιολόγηση της Pimco για τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, κρατείται μυστική.

Με αυτό τον τρόπο κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τίποτα. Το ΔΝΤ προετοιμάζει και δεύτερο κούρεμα του Ελληνικού χρέους στους επόμενους μήνες. Οι Γερμανοί απειλούν την Κύπρο ότι δεν θα την βοηθήσουν, η Κυπριακή οικονομία στερεύει από ρευστό, το μέγεθός των Κυπριακών κοιτασμάτων Φ.Α. είναι ακόμη αδιευκρίνιστα και η κατασκευή τερματικού δεν φαίνεται να υλοποιείται άμεσα.


Κάποιοι εδώ άρχισαν να κάνουν δηλώσεις ότι κάτω από κάποιες προϋποθέσεις, θα μπορούσε να διοχετευθεί το Φ.Α στη Ευρώπη  μέσω Τουρκίας! Την ίδια στιγμή η Τουρκία παραδόξως τους τελευταίους μήνες κρατάει το στόμα της σχετικά "κλειστό" και δεν προβαίνει σε κάποια σοβαρή ενέργεια που να δυναμιτίζει το κλίμα γύρω από την Κυπριακή ΑΟΖ.

Προφανώς θα μας έχουν διαφύγει και πολλές ακόμα σκοτεινές πτυχές και δηλώσεις.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Πρώτον, το Μνημόνιο που ετοιμάζουν θα το ακολουθήσει δεύτερο μνημόνιο. Και αυτό αρχίζουν να το συνειδητοποιούν πλέον άπαντες.

Δεύτερον, με την εκλογή του νέου προέδρου θα γίνει νέα πρωτοβουλία για επίλυση του Κυπριακού, στη βάση χαλαρής ομοσπονδίας όπου θα βάζει στο παιχνίδι του Φ.Α. την Τουρκία.

Τρίτον, ότι υπάρχουν και άλλες λύσεις...

Μετά απ’ όλα αυτά, γιατί κάποιοι εξακολουθούν να επιμένουν ότι το Μνημόνιο είναι η μόνη σανίδα σωτηρίας; 

Τέλος, γιατί όλες αυτές οι πρωτοβουλίες σωτηρίας δεν ανελήφθησαν πέρσι;

Μήπως όλο αυτό το παιχνίδι με το μνημόνιο ήταν ένα colpogrosso;
Μήπως όλη η φασαρία έγινε για το Φ.Α.;

Δημοφιλείς αναρτήσεις