Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ: Έλληνες ξυπνάτε!!! ΜΑΥΡΟ στους δήθεν πατριώτες ...


Τα απόρρητα έγγραφα των διαπραγματεύσεων όπως αυτά αποτυπόνονται μέσα από το βιβλίο "Σημαδεμένη Τράπουλα". Ένα στημένο παιχνίδι οι διαπραγματεύσεις με κύριο παίχτη, τον υπερπατριώτη κ. Νίκο Ανα(ν)στασιάδη.

Έλληνες ΞΥΠΝΑΤΕ, πριν να είναι αργά!
Σκέψου Εθνικά, στήριξε Ε.ΛΑ.Μ.

ΣΕΛΙΔΕΣ 75-78

Ο ρόλος του Νίκου Αναστασιάδη

Ο ρόλος του ηγέτη του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Αναστασιάδη παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Σε συνάντησή του με τον Ντάουνερ στις 16 Ιανουαρίου 2009, ο Αναστασιάδης εξέφρασε ουσιαστικά την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν είχε αποδεχθεί το σχέδιο Ανάν ως την βάση των διαπραγματεύσεων. Ανέφερε συγκεκριμένα ο Αναστασιάδης: 

«Αν είχε επιτευχθεί συμφωνία ως προς την χρησιμοποίηση του σχεδίού Ανάν ως βάσης για την παρούσα διαδικασία διαπραγματεύσεων, η διαδικασία Θα προχωρούσε, πιο γρήγορα. Εντούτοις εφόσον η μια πλευρά ξεκινά με τις συμφωνίες του 1977, ενώ η άλλη παραπέμπει στις Ιδέες Γκάλι, και οι δύο πλευρές έχουν επιστρέψει σε μια γυμνή από σάρκα αρχή, γεγονός που υποχρεωτικά οδηγεί σε μια μακρά διαδικασία». 

Η επιθυμία Αναστασιάδη για επιστροφή στο σχέδιο Ανάν και για ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας, δεν είναι άσχετη και με την κριτική που άσκησε τον Δεκέμβριο του 2009 προς Πρόεδρο Χριστόφια, θεωρώντας πως η διαδικασία των διαπραγματεύσεων είχε καθυστερήσει αδικαιολόγητα. Θέση του Αναστασιάδη υπήρξε εξ αρχής ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα έπρεπε να είναι ικανοποιημένη με ορισμένες συμβολικής σημασίας τροποποιήσεις στο σχέδιο Ανάν. Χαρακτηριστική είναι η εκτίμηση Αναστασιάδη ως προς την στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς στο ζήτημα των εγγυήσεων :   

«Θα πρέπει να υπάρχει ευελιξία στο ζήτημα των εγγυήσεων και της ασφάλειας. Θα υπάρξει περαιτέρω συμβιβασμός στον τομέα αυτό. Η ρύθμιση των επεμβατικών δικαιωμάτων Θα πρέπει να τύχει επεξεργασίας, αλλά ο Χριστόφιας Θα αποδειχθεί ευέλικτος στα Θέματα ασφάλειας στο τέλος». 

Στις 16 Ιουλίου 2009 ο Ντάουνερ συναντήθηκε με τον Αναστασιάδη, μετά τις ευρωεκλογές της 6 Ιουνίου 2009. Ο Αναστασιάδης εξέφρασε την άποψη ότι οι ευρωεκλογές έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα στους «απορρτπτικούς» όπως τους χαρακτήρισε. Σημείωσε ότι οι απορριπτικοί εξακολουθούν να αναφέρονται σε ζητήματα όπως η επιδιαιτησία του ΟΗΕ χωρίς να συνειδητοποιούν ότι η ευθύνη για την επιδιαιτησία βαραίνει σε μεγάλο βαθμό την ελληνοκυπριακή πλευρά η οποία αποδέχθηκε την πρόταση του ΟΗΕ για επιδιαιτησία. Και πάλι οι θέσεις Αναστασιάδη, όπως τις εξέφρασε στον Ντάουνερ, ως προς τις διαπραγματεύσεις βρίσκονταν σε αντίθεση με τις Θεωρητικά ομόφωνες θέσεις του κυπριακού Εθνικού Συμβουλίου (με τις οποίες και ο ίδιος είχε επανειλημμένα συμφωνήσει) και τις επίσημες Θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς. Ο Αναστασιάδης σχολίασε: 

«Ο Χριστόφιας χρειάζεται αποτελέσματα στο περιουσιακό, το δικαίωμα επιστροφής και την αποχώρηση των τούρκικών στρατευμάτων, αλλά οι Θέσεις που προωθεί δημόσια και ιδιαίτερα οι σκληρές τοποθετήσεις του επί θεμάτων που δεν μπορεί να ικανοποιήσει, δεν βοηθούν τον σκοπό του. Εξάλλου, η θέση ότι πρέπει να διατηρηθεί η συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ την ίδια στιγμή επιδιώκεται ο τερματισμός τηςΣυνΘήκης Εγγυήσεως, ενέχει κάποιες αντιφάσεις». 

Και πάλι δηλαδή ο Αναστασιάδης εξέφρασε την άποψη ότι ο Χριστόφιας, ο οποίος είχε προβεί σε γενναιόδωρες παραχωρήσεις προς τον Ταλάτ και ο οποίος είχε σημαντικά αποχωρήσει από τις αρχικές του Θέσεις χωρίς να λάβει ανταλλάγματα, έχει «σκληρές τοποθετήσεις». Ο Αναστασιάδης έφθασε μάλιστα στο σημείο να Θεωρεί ότι η θέση των Ελληνοκυπρίων ότι Θα έπρεπε να υπάρξει συνέχεια της Κυπριακής Δημοκρατίας, βρισκόταν σε αντίφαση με την Θέση για κατάργηση των εγγυητικών δικαιωμάτων ξένων δυνάμεων, παρά το γεγονός ότι είναι εμφανές πως κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί και βρίσκεται και σε αντίθεση με τις δεδηλωμένες Θέσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού. Είναι εμφανές ότι ο Αναστασιάδης εξακολουθεί να έχει ένα και μόνο στόχο: άμεση επαναφορά του σχεδίου Ανάν ως έχει. Με σκοπό να εκπληρώσει τον στόχο αυτό δεν διστάζει ακόμα και να υπονομεύσει την διαπραγματευτική Θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς, αναφέροντας ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας είναι διατεθειμένος να προβεί σε υποχωρήσεις, στις οποίες ο ίδιος ο Χριστόφιας έχει δημόσια δεσμευτεί ότι δεν προτίθεται να προβεί. 

Σε μια άλλη συνάντησή του με τον Ντάουνερ στις 13 Απριλίου 2009 ο Αναστασιάδης επισήμανε στον Ντάουνερ, πως αν και δεν θα πρέπει να υπάρξει επιδιαιτησία, εντούτοις ο ΟΗΕ Θα πρέπει να δίνει στα μέρη εναλλακτικές επιλογές ως «τροφή για σκέψη». Ο Αναστασιάδης εξέφρασε εξάλλου την άποψη πως αν δεν βρεθεί άμεσα λύση αυτό Θα είναι καταστροφικό, σημειώνοντας ότι αν ο βορράς προσαρτηθεί από την Τουρκία, τότε οι Τουρκοκύπριοι Θα ταξιδέψούν προς το νότο και θα επαναληφθούν τα προβλήματα του 1960 σε ένα κράτος που Θα έχει πλέον γεωγραφική επιρροή μόνο των 2/3 του κράτους στο οποίο τα αρχικά προβλήματα είχαν δημιουργηθεί. Ο Αναστασιάδης υπέδειξε ότι οι Τουρκοκύπριοι θα διεκδικήσουν τις περιουσίες τους και πολιτικά δικαιώματα και ότι η Τουρκία πιθανώς να επέμβει εκ νέου στην Κύπρο ως εγγυήτρια δύναμη. Σε έμμεση παραίνεση του Ντάουνερ, ο οποίος ανέφερε ότι είχε πρόσφατα επισκεφθεί την Λεμεσό, δηλαδή την εκλογική περιφέρεια του Αναστασιάδη, ο Αναστασιάδης παρατήρησε ότι Θα ήταν πολύ δύσκολο να κάνει την Λεμεσό να ενδιαφερθεί.
  ΣΕΛΙΔΕΣ 111-113

Ο «σεβαστός Ελληνοκύπριος δημοσιογράφος Μακάριος Δρονσιώτης» 

Με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζονται και τα ΜΜΕ. Υπάρχει μια ξεκάθαρη προτίμηση προς τους δημοσιογράφούς και τα μέσα που υποστήριζαν το σχέδιο Ανάν και που βλέπουν θετικά την τρέχουσα διαδικασία. Αντίθετα, τα μέσα που αντιτάχθηκαν στο σχέδιο Ανάν και που τηρούν επιφυλακτική στάση έναντι των μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων των απ' ευθείας συνομιλιών αντιμετωπίζονται με εχθρικότητα και μεροληψία, ενώ κάποιες αναφορές Θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως προσβλητικές. 

Συγκεκριμένα, σε εσωτερικό σημείωμα της Μπάχμαν, με αποδέκτες αρκετά μέλη της ομάδας καλών υπηρεσιών, περιλαμβανομένου και τον Ταγέ Μπρουκ Ζεριχούν, τα μέλη της ομάδας καλούνται να παραστούν σε προβολή ενός ντοκιμαντέρ του «σεβαστού Ελληνοκύπρτον δημοσιογράφου Μακάριου Δρουσιώτη». Η Μπάχμαν παρατηρεί ότι, όπως ο ίδιος ο δημιουργός αναφέρει, το ντοκιμαντέρ «εξετάζει πώς το κυπριακό έτυχε, χειρισμού από τον Τάσσο Παπαδόπουλο από την εκλογή τον το Φεβρουάριο του 2003, μέχρι κατ το δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004. Η έρεύνα του συγγραφέα εστιάζει στο πώς η ελληνοκυπριακή κοινωνία πολιορκήθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κατ πώς η συνείδησή της δηλητηριάστηκε με ανασφάλεια και φόβο». Η εν λόγω ταινία, η οποία τιτλοφορείται «Δηλητήριο», χαρακτηρίζεται από την Μπάχμαν ως «πολύ ενημερωτική και διδακτική», παρά το γεγονός ότι το περιεχόμενό της υποβαθμίζει την ψήφο του 76% των Ελληνοκυπρίων στο δημοψήφισμα της 24 Απριλίου 2004 σε αποτέλεσμα προπαγάνδας και όχι σε ελεύθερη επιλογή των πολιτών. Διατηρώντας αυτές τις αντιλήψεις, η Ομάδα δείχνει να αντιλαμβάνεται το κυπριακό ως ένα παιχνίδι επικοινωνιακού πλεονεκτήματος. Φαίνεται επίσης να επιδιώκει την απόκτηση αυτού τον πλεονεκτήματος με στόχο την προώθηση των δικών της Θέσεων, σε συνεργασία με Ελληνοκύπριους που διατηρούν τις ίδιες απόψεις. 

Σε άλλη μία περίπτωση, η οποία αποδεικνύει τη Θετική χημεία που υπάρχει μεταξύ της ομάδας Ντάουνερ και του Μακάριου Δρονσιώτη, ο εν λόγω δημοσιογράφος καλεί τον Ντάουνερ σε γεύμα στο εξοχικό του στον Σαϊττά. Σε αυτό το έγγραφο ο Στήβεν Μπρονκ αναφέρεται σε «γεύμα κατ άτυπη συνάντηση με δημοσιογράφους με επιρροή, προτετνόμενο από τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Μακάριο Δρονσιώτη». Σύμφωνα πάντα με το μέλος της ομάδας των καλών υπηρεσιών, «στόχος της συνάντησης είναι να εμψυχώσει (galvanize) τις φιλικές προς τη λύση τάσεις μιας κοιμώμενης ομάδας, στρατηγικά τοποθετημένης στον πιο φιλελεύθερο τύπο τηςχώρας». Η λίστα των προσκεκλημένων στο γεύμα, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για την Κυριακή, 24 Μαΐου 2009, περιλάμβανε τους εξής:

Κυριάκος Ιακωβίδης, εκδότης της Cyprus Mail 
Γιάννης Παπαδόπουλος, εκδότης του Πολίτη 
Διονύσης Διονυσίου, Πολίτης 
Γιώργος Κασκάνης, Πολίτης 
Κατερίνα Ηλιάδη, Αλήθεια 
Hasan Kahfetciogrou, Radio Mays 
Ανδρέας Πιρίσιης, πρώην διπλωμάτης 
Νίκος Αναστασιάδης, Πρόεδρος ΔΗΣΥ 
Ελένη Μαύρού, Δήμαρχος ΛευκωσίαςΣΕΛΙΔΑ 115

... Πέραν του κυπριακού προβλήματος, η άλλη βασική εμμονή της εφημερίδας είναι η άμυνα και η ασφάλεια. Χωρίς αυτό να αποτελεί έκπληξη είναι αντιβρετανική και αντιαμερικανική. Διαδραμάτισε ένα ουσιαστικό ρόλο στην ενίσχυση των ισχυρισμών του Παπαδόπουλου το 2005 ότι οι Αμερικανοί είχαν χρηματοδοτήσει την καμπάνια του `ναι ' κατά την εποχή του δημοψrηφίσματος τον 2004 μέσω βοήθειας της UNOPS σε δικοινοτικά προγράμματα. Συχνά δημοσίευε αποκαλύψεις σχετικά με το ποιοι κυπριακοί Οργανισμοί ή άτομα είχαν πουλήσει τις υπηρεσίες τους στονςΑμερικανούς». Ανάμεσα στους «απορρτπτικούς» που Θα πρέπει να προσεχθούν ανήκει και η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», δηλαδή η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Κύπρου, γνωστή για την πολυφωνικότητα των απόψεων που δημοσιεύει. Σε εσωτερικό σημείωμα της Σόνια Μπάχμαν ημερομηνίας 16 Ιουλίου 2009 αναφέρονται τα ακόλουθα: 

«Ο κ. Αναστασιάδης, ο ηγέτης τον ΔΗΣΥ, μας προέτρεψε να είμαστε προσεκτικοί με τις απορρτπττκές εφημερίδες (Φιλελεύθερος), εφόσον αυτές θα συνεχίσουν να υπονομεύουν τον ΟΗΕ κατά την διαδικασία, ιδιαίτερα αν υπάρξει πρόοδος. Θα αποτελέσει κλειδί (ο Αναστασιάδης) στο να κερδίσούμε το δημοψήφισμα».


Πιο κάτω ακολουθούν διάφορες δημοσιεύσεις που κάναμε εδώ και πολύ καιρό  μέσω της επίσημης ιστοσελίδας μας, www.elamcy.com, σχετικά με όλους που απεργάζονται το μέλλον αυτό του τόπου. Τρανταχτά στοιχεία που φανερώνουν το βρόμικο παιχνίδι των κομμάτων μας, και όλων όσων κρύβονται πίσω από αυτά.

Τα στοιχεία αυτά δεν θα τα δείτε σε καμιά άλλη ιστοσελίδα, άλλου κόμματος, γιατί όλοι τους έχουν λερωμένη την φωλιά τους και έχουν μεγάλα συμφέρωντα από όλους αυτούς

Δέστε τα συνταρακτικά στοιχεία που μαζέψαμε εδώ και καιρό, διαδώστε τα και αφυπνήστε όσους περισσότερους συμπατριώτες μας μπορείτε, τώρα πριν να είναι αργά! Δείξτε σε όλους ποιοι είναι αυτοί, που με τόσο πάθος προσπαθούν να βρούν "λύση" στην Κύπρο μας. Κάντε κλικ στους πιο κάτω συνδέσμους:

  H UNOPS ξανακτυπά! - Με το ζόρι "λύση"

Επιμέλεια 
Γεάδης Γεάδη
Στέλεχος Ε.ΛΑ.Μ.
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου


Δημοφιλείς αναρτήσεις