Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

Υπερήδεται άφρονι άφρων

Μια Βυζαντινή παροιμία λέει «χαίρεται ο χαζός σε βάρος του χαζού». Έτσι ακριβώς λοιπόν, συμπεριφέρεται  και η πλειοψηφία των Ελλήνων της Κύπρου με την ψήφο της.


Την Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013, ζήσαμε για ακόμα μια φορά αυτό που συμβαίνει από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ζήσαμε δηλαδή αυτό που ο κυπριακός λαός επανειλημμένα προκρίνει παρόλα τα κακά που του προξενεί. Και δεν είναι άλλο από την σιχαμερή συνέχιση της κομματοκρατίας! Την κομματοκρατία του ΔηΣυ, του ΑΚΕΛ, και φυσικά του «πανταχού παρών και τα πάντα πληρών» ΔηΚο.
Όσο για την παθολογική ψεύτρα ΕΔΕΚ, είπαμε, «κάθε σπίτι και κάστρο», αν και συχνά πυκνά όπως είναι αναμενόμενο, μεταλλάσσεται αναλόγως κομματικών αναγκών για την επιβίωση της σε καρέκλες και έδρανα. Τα δε κόμματα, ΕΥΡΩΚΟ και ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ έχουν κυριολεκτικά μπερδέψει τις βούρτσες με τις....φούσκες.

Αν κάποιος επισκέπτης πάντως, δεν γνώριζε ότι είχαμε προεδρικές εκλογές στην Κύπρο, θα ορκιζόταν πως είχαμε αναμέτρηση ποδοσφαιρικού αγώνα παιδιών για το κύπελλο μεταξύ δύο γειτονιών. Οι μεν παίκτες, τόσο της μπλε ομάδας όσο και οι παίχτες της κόκκινης ομάδας, να προσπαθούν να κτυπήσουν τους αντιπάλους για να μην τους βάλουν γκολ και πάρουν αυτοί το κύπελλο ανοησίας. Οι δε οπαδοί και των δύο ομάδων να αλληλοβρίζονται δημοσίως για να υποστηρίξουν τα πρότυπα ανοησίας που έχουν.

Αλήθεια κύριοι οπαδοί των δύο ομάδων, τι επιλογές έχετε στην δεύτερη αναμέτρηση του αγώνα που διεξάγεται εις βάρος της πατρίδας σας; Ομοσπονδία ή ομοσπονδία; Αγωγό μέσω Τουρκίας ή αγωγό μέσω Τουρκίας; Μνημόνιο ή μνημόνιο; Κοινό στρατό με τον εχθρό ή αποστρατικοποίηση (η μόνη διαφορά, άλλωστε); Δυστυχώς, «αρνάκι άσπρο και παχύ» του κόμματος καμάρι, η ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ που θα έχεις τώρα είναι στο χρώμα. ΜΠΛΕ ή ΚΟΚΚΙΝΟ; Τίποτα άλλο! Κανείς δεν πρόκειται να σε ρωτήσει αν θέλεις να γίνεις με μουστάρδα, κρασί, φρέσκο θυμάρι, ή φρικασέ!

Εσύ λαέ της Κύπρου, που απέρριψες το Σχέδιο Ανάν, που καθημερινά διαμαρτύρεσαι για την αναξιοκρατία, για την ατιμωρησία, για τα μεγάλα ποσά που πληρώνεις για ρεύμα, βενζίνη, πετρέλαιο θέρμανσης, γάλα, ψωμί και άλλα πολλά, εσύ είσαι και αυτός που κατά πλειοψηφία επέλεξες να είσαι συνυπεύθυνος για όλα όσα θα σου  συμβούν αύριο, μεθαύριο και στο μέλλον. Απέδειξες για ακόμα μια φορά πως φοβάσαι να πάρεις το ρίσκο της αλλαγής, σάμπως και έχεις κάτι να χάσεις πέραν από αυτά που ήδη έχασες. Και το σημαντικότερο από αυτά που έχασες είναι η αξιοπρέπεια σου!

Ενώ είχες την ευκαιρία να ψηφίσεις μικρότερες δυνάμεις που πολεμούνται καθημερινά από την κομματοκρατία, εσύ τις απέκλεισες από τον δεύτερο γύρο και από κάθε ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ισχυρούς για ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΘΕΛΩ.

Μείνε, λοιπόν, με την μπλε ή κόκκινη ομάδα σου, αυτήν την ομάδα που ελέγχει τόσο το μέλλον σου όσο και το μέλλον των παιδιών σου. Μείνε με αυτούς που γίνονται οι μπράβοι των ΜΜΕ που καθημερινά σου πασάρουν την δικιά τους προπαγάνδα. Μείνε εκεί σκυφτός, να μασάς το κουτόχορτο που σου προσφέρουν απλόχερα. Οικιοθελώς έπεσες στην παγίδα τους.

Εμάς, θα μας βρεις στην αντίπερα όχθη. Περήφανους, δυνατούς και ασυμβίβαστους! 

Ιορδάνης Χριστοφή
Στέλεχος Ε.ΛΑ.Μ.
Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις