Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Ανακρίβειες και φιλοτουρκικά σχόλια στην ΕΡΤ


Η πιο κάτω επιστολή δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Αλήθεια" απ' όπου και την βρήκαμε, και την παραθέτουμε αυτούσια στην ιστοσελίδα μας. Τα περαιτέρω σχόλια είναι περιττά.

Ημερομηνία: 31/01/2013

Προς: ΕΡΤ

Υπόψη: Διοικητικού Συμβουλίου (κο Νίκο Σίμο, κο Νίκο Τέλλη, κο Τέλη Σαμαντά, κα Αννα -Έννυ Μαγιάση, κο Χάρη Παπαδόπουλο, κο Ιωάννη Καλημέρη, κο Αρίστων Κοντιζά)

Κοινοποίηση: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΚΕ, εφημερίδες Φιλελεύθερος/Πολίτης/Χαραυγή/Σημερινή/Αλήθεια.

Αξιότιμοι κύριοι,

Το Σαββάτο 26/01/2013 είχα την ατυχία να παρακολουθήσω το πρόγραμμα σας με τον τίτλο mediterraneo. Αναφέρω τη λέξη ατυχία γιατί ενώ η εισαγωγή της εκπομπής, με προδιέθετε ότι θα ακολουθήσει κάτι ενδιαφέρον, αυτή ήταν γεμάτη από δυσάρεστες εκπλήξεις. Το ρεπορτάζ της κυρίας Μαρίας Π. Κουφοπούλου μόνο εμετικό μπορεί να χαρακτηριστεί, εκτός εάν έγινε σε συνεργασία με το υπουργείο εξωτερικών της Τουρκίας. Να σας ενημερώσω ότι ο θείος μου είναι αγνοούμενος και ένιωσα προσβεβλημένος από το ρεπορτάζ της συνεργάτιδας σας. Όταν χάνεις τον παππού και την γιαγιά και οι τελευταίες τους λέξεις ήταν που είναι το παιδί μου, τότε δεν μπορείς να συγχωρέσεις τον εισβολέα. Όταν βλέπεις τον πατέρα σου και τους θείους σου να έχουν μόνιμα ζωγραφισμένη την απορία και τη θλίψη στο πρόσωπο τους τότε δεν μπορείς να ανεχτείς τις ανακρίβειες και τα φιλοτουρκικά σχόλια της συνεργάτιδας σας.


Αναλυτικά στο ρεπορτάζ σας αναφέρονται τα πιο κάτω:
«θα αφιερώσουμε δύο ρεπορτάζ στους αγνοουμένους της Κύπρου για να κατανοήσουμε τον πόνο των οικογενειών 40 χρόνια έπειτα από τις συγκρούσεις που οδήγησαν στο χωρισμό του νησιού…»

Για ποιες συγκρούσεις μιλάτε κύριοι; Η λέξη εισβολή σας λέει κάτι; Επίσης οι λέξεις κατοχή, εκτελέσεις, βασανιστήρια, βιασμοί σας θυμίζουν κάτι; Μάλλον όχι. Οι εντολές που έχετε σας το απαγορεύουν; Εξισώνετε το θύμα με το θύτη και χαϊδεύετε τα αυτιά των κατακτητών. Συγχαρητήρια.

«…το ξωκλήσι του Αγίου Αλεξάνδρου κτίστηκε για να κρατά άσβεστη τη μνήμη τους, ενώ σήμερα δυσκολεύει τη συγνώμη, διότι κάποιες οικογένειες περιμένουν την επιστροφή των αγνοουμένων…»

Ντροπή σας. Μας απαγορεύετε να ελπίζουμε και εμμέσως μας προτείνετε να κλειδαμπαρώσουμε την εκκλησία του Αγίου Αλεξάνδρου για να μπορέσουν οι βάρβαροι να μας πουν συγνώμη. Δεν θέλουμε τη συγνώμη τους κύριοι. Θέλουμε να επιστρέψουν οι συγγενείς μας ζώντες ή νεκροί και να δικαστούν οι ένοχοι. Τόσο απλά. Η συγνώμη τους δεν γεμίζει το κενό που άφησε η απώλεια των δικών μας ανθρώπων. Είναι της μόδας να φωνάζουν όλοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα των άλλων και όχι των Ελλήνων. Για τον κακό Σάνταμ Χουσέιν και τον κακό Γκαντάφι που καταπατούσαν τα ανθρώπινα δικαιώματα των υπηκόων τους έχετε φωνή, αλλά για τους τούρκους που καταπατούν τα δικά μας σφυρίζετε αδιάφορα.

«…στην τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου, τα οποία Ηνωμένα Έθνη αρνούνται να αναγνωρίσουν…» και πιο κάτω «…βρισκόμαστε στην τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου…»

Τι να σας πω τώρα; Τέτοια λόγια μόνο από προδότες, μισέλληνες, τουρκοπροσκυνημένους, εθνικούς μειοδότες και φερέφωνα της Άγκυρας μπορούν να ξεστομίζονται. Ότι πρέπει να δικαστείτε για εσχάτη προδοσία; Η «βόρεια Κύπρος» είναι κατεχόμενα εδάφη και τίποτα άλλο. Ούτε δημοκρατία είναι, ούτε κράτος αλλά άντρο παρανόμων και καταπατητών Ελληνικών περιουσιών. Μια σας λέξη είναι ένα ακόμη λιθαράκι στην τουρκική προπαγάνδα. Βέβαια είμαι σίγουρος ότι αυτό το γνωρίζετε και πιθανόν για αυτό το λόγο προβαίνετε σε αυτά το σχόλια.

«… οι δήμιοι δεν βρίσκονται μόνο στην απέναντι πλευρά…»

Ποιοί είναι οι δήμιοι; Οι υπερασπιστές της πατρώας γης; Δηλαδή φτάσατε στο σημείο να ονομάζετε δήμιους τους ανθρώπους που υπερασπίστηκαν την ιερή γη της Κύπρου; Έλεος. Δήμιοι της ιστορίας. Δήμιοι της νοημοσύνης μας.

Δεν πρόκειται να σχολιάσω τίποτα άλλο. Ούτε την λεγόμενη σημαία του ψευδοκράτους σε πρώτο πλάνο, ούτε το κατηγορώ σας προς την κυρία Ανδρούλλα και ούτε την προσπάθεια σας να μας σερβίρετε 494 δήθεν τούρκους αγνοουμένους. Κρίμα για τα παλληκάρια που πρόταξαν τα στήθη τους σαν σύγχρονοι Σπαρτιάτες στον βάρβαρο εισβολέα. Οι αγνοούμενοι δεν είναι παιχνίδι για να τους χρησιμοποιείτε για τα βρώμικα σας προπαγανδιστικά παιχνίδια. Είναι ήρωες του Έθνους και είμαστε περήφανοι γι αυτούς. Δεν θα μας απαγορεύσετε να ελπίζουμε. Δεν θα μας απαγορεύσετε να αγωνιζόμαστε.

Και έχετε την απαίτηση να ονομάζεστε Ελληνική τηλεόραση. Να ζείτε με κρατικές επιχορηγήσεις και να απαιτείτε όλο και περισσότερα. Επιχορηγήσεις του Ελληνικού κράτους και όχι του Τουρκικού, εκτός αν μου διαφεύγει κάποια σημαντική λεπτομέρεια. Το χειρότερο είναι ότι αυτή η αισχρή εκπομπή μεταδίδεται δορυφορικά παγκόσμια και μεταγλωττίζεται σε ακόμη τέσσερις γλώσσες. Τι να κάνει το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών όταν σας έχει εσάς;

Για ένα είμαι σίγουρος. Αν ο θείος μου ήταν μαζί μας απλά θα σας έλεγε ΝΤΡΟΠΗ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

Ελπίζω να απολογηθείτε γραπτώς το συντομότερο και να κάνετε ένα καινούριο ρεπορτάζ με πραγματικά στοιχεία αυτή τη φορά. Σε διαφορετική περίπτωση θα αποταθώ στη δικαιοσύνη για την προσβολή που υπέστηκα.


Με εκτίμηση,
Τοούλας Γεώργιος

Δημοφιλείς αναρτήσεις