Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Κοινωνικό και Πατριωτικό καθήκον το "Όχι στο μνημόνιο"-Βίντεο


Εδώ και αρκετό καιρό ακούμε τους φωστήρες πολιτικούς μας, με την αμέριστη στήριξη των ΜΜΕ να μιλούν για  το μνημόνιο, να το παρουσιάζουν ως μάννα εξ ουρανού και ως την μόνη σωτηρία στον οικονομικό όλεθρο που υπέστη η πατρίδα μας. Οι εθνοπατέρες λοιπόν, όταν ερωτούνται για εναλλακτικές λύσεις κάνουν του παπαγάλους και λένε πως  βάση ρεαλισμού οτιδήποτε άλλο είναι ανέφικτο. Είναι όμως αυτό αλήθεια; Ή απλά εκφοβίζουν τον λαό για να μπορέσουν ανενόχλητοι να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο, δίνοντας γη και ύδωρ στους διεθνείς εξουσιαστές, στους διεθνείς τοκογλύφους;

Στο παρόν άρθρο θα εξετάσουμε τις κινήσεις που έκανε η Ισλανδία και όχι μόνο έδιωξε την τρόικα κακήν κακώς, αλλά μπήκε σε ρυθμούς ανάπτυξης σε χρόνο ρεκόρ, χωρίς να οδηγήσει τον λαό της σε απόγνωση. Ας δούμε το ιστορικό της Ισλανδίας, για να κατανοήσουμε πως έφτασε στο οικονομικό αυτό θαύμα πηγαίνοντας κόντρα στην Ε.Ε και στο Δ.Ν.Τ.

Το 2008 χρεοκοπεί η Lehman brother, επηρεάζοντας τις Ισλανδικές τράπεζες. Η διατραπεζική αγορά πάγωσε, λόγω της δυσπιστίας που υπήρχε. Με την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος της Ισλανδίας,  οι ξένοι καταθέτες κυρίως Άγγλοι και Ολλανδοί ζητούν τα λεφτά τους. Εν συνεχεία, το Ισλανδικό Κράτος, ζητά από τον λαό να πληρώσει τα σπασμένα των τραπεζών, ο λαός αρχίζει να διαδηλώνει με αποτέλεσμα να παραιτηθεί η Κυβέρνηση.

Η νέα κυβέρνηση, αρχίζει διαπραγματεύσεις με Αγγλία και Ολλανδία, οι οποίες πιέζουν την Ισλανδική κυβέρνηση. Ο Ισλανδός πρόεδρος διεξάγει δημοψήφισμα για το αν οι Ισλανδοί θα αναλάβουν το χρέος των τραπεζών. Ο λαός λέει ένα ηχηρό «ΟΧΙ». Πηγαίνοντας λοιπόν στις διαπραγματεύσεις, ο Ισλανδός Πρόεδρος παρουσιάζει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και αρνείται τους όρους των ξένων κυβερνήσεων.

Στην συνέχεια, κάνει την εμφάνιση του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο προθυμοποιήθηκε να δανείσει την Ισλανδία. Ο Ισλανδός Υπουργός οικονομικών, Στεΐνγκριμουρ Σίγκφουσον, ανάλαβε τις διαπραγματεύσεις μαζί τους. Ο Ισλανδός ΥΠΟΙΚ ξεκαθάρισε την θέση του από την πρώτη κιόλας συνάντηση, δηλώνοντας ότι «Συνειδητοποιείτε ότι έρχεστε σε ένα σκανδιναβικό κράτος κοινωνικής πρόνοιας, ένα ανοιχτό δημοκρατικό κοινωνικό κράτος; Αυτή είναι μια νέα εμπειρία για σας. Και πρέπει να το γνωρίζετε αυτό!» Και εξηγώντας το πώς εξέλαβαν οι ιθύνοντες του Δ.Ν.Τ. τα λεγόμενά του, συνεχίζει: «Ήταν αρνητικοί στην αρχή, αλλά όταν είδαν ότι είμαστε σοβαροί και είχαμε στιβαρά επιχειρήματα γι’ αυτά που σκοπεύαμε να κάνουμε, το δέχτηκαν και μας επέτρεψαν να σχεδιάζουμε τα μέτρα έτσι όπως εμείς νομίζαμε ότι θα ήταν καλύτερα για τη χώρα».

Το επόμενο βήμα της Ισλανδικής Κυβέρνησης, ήταν να δικάσει και να φυλακίσει τον πρώην Πρωθυπουργό της χώρας, τους διοικητές της κεντρικής τράπεζας, υπουργούς της Κυβέρνησης, και στελέχη ιδιωτικών τραπεζών. Παράλληλα, έδιωξε το ΔΝΤ, δεν ακολούθησε δηλαδή τα «ορθά δόγματα», έκανε νομισματικούς ελέγχους, άφησε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν, δεν επέβαλε βαριές φορολογίες, δεν εφάρμοσε μέτρα λιτότητας, αλλά στήριξε τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και ανέπτυξε  την τεχνολογική βιομηχανία. Όχι μόνο επιβίωσε, αλλά σε μόλις τέσσερα χρόνια ανέκαμψε.

Συνεπώς, συμπεραίνουμε πως λύσεις υπάρχουν και χωρίς μνημόνια, φτάνει να υπάρχει η πολιτική θέληση και η διάθεση να τιμωρηθούν οι ένοχοι. Το ερώτημα είναι: μπορούν οι πολιτικοί των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων του τόπου μας να ακολουθήσουν αυτήν την οδό; Προφανώς όχι! Εμείς όμως, οι Εθνικιστές, έχουμε και την διάθεση, και την θέληση για να το πράξουμε.

Η επιλογή είναι στα χέρια σου, στήριξε την υποψηφιότητα του Γεώργιου Χαραλάμπους, στήριξε Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), για να ξαναβρούμε την χαμένη μας αξιοπρέπεια.


Κυριάκος Χ"Μιχαήλ
Στέλεχος Ε.ΛΑ.Μ. 
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Δημοφιλείς αναρτήσεις