Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

Οι Εθνικιστές τίμησαν τον Μιχάλη Ολυμπίου


Ο υποψήφιος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και κλιμάκιο συναγωνιστών παρέστησαν στο ετήσιο μνημόσυνο του Μιχάλη Ολυμπίου στο χωριό Λύμπια της επαρχίας Λευκωσίας, καταθέτοντας στεφάνι εις μνήμη του ήρωα.


Αξίζει να σημειωθεί, η απουσία πολιτικών προσώπων αφού προφανώς, ένα χωριό είναι μικρή δεξαμενή ψήφων και δεν θεώρησαν σημαντικό να παραστούν.

Εμείς οι Εθνικιστές όμως, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες και χωρίς ψηφοθηρικά κίνητρα, τιμήσαμε έναν  ήρωα που αγωνίστηκε υπέρ της ενώσεως με την μητέρα  Ελλάδα.


Λίγα Λόγια για τον Μιχάλη Ολυμπίου:

Ο Μιχάλης Ολυμπίου γεννήθηκε στο χωριό Λύμπια της επαρχίας Λευκωσίας. Ένας σεμνός και ανιδιοτελής έφηβος ακόμα ιερομάρτυρας που πολέμησε για την λύτρωση της πατρίδας του από τα 18 του χρόνια. Η αδάμαστη θέληση του τον βοήθησε να αντεπεξέλθει από τα πρώτα βασανιστήρια - τον Μάρτιο του 1957 - που υπέστηκε στα κρατητήρια και τις μετέπειτα επιπτώσεις τους, την αποκοπή του χεριού του λόγο γάγγραινας. Στα 32 του χρόνια - τον Φεβρουάριο του 1969 - άφησε την τελευταία του πνοή μετά από ακρωτηριασμούς και συνεχείς εγχειρήσεις.


Δημοφιλείς αναρτήσεις