Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

Ανταπόκριση από την πορεία των Ιμίων στην Αθήνα (ΒΙΝΤΕΟ)


Οι δρόμοι της Αθήνας αντηχούν εθνικιστικά συνθήματα, χιλιάδες ελληνικές σημαίες κυματίζουν αγέρωχες, χιλιάδες εθνικιστές από κάθε μέρος της Ελλάδος κατέφθασαν στην Αθήνα για να τιμήσουν την μνήμη των τριών Ελλήνων αξιωματικών που στις 31 Ιανουαρίου του 1996 έδωσαν ότι πολυτιμότερο είχαν, την ζωή τους, για την πατρίδα και την Ελληνική σημαία.

Από νωρίς το απόγευμα ο χώρος μπροστά από την Λέσχη αξιωματικών είχε κατακλυστεί από χιλιάδες εθνικιστές κάθε ηλικίας ενώ τα εμβατήρια και τα συνθήματα σκόρπιζαν έναν τόνο εθνικής υπερηφάνειας. Όσο η ώρα προχωρούσε τόσο η ροή του κόσμου αυξανόταν υπερχειλίζοντας την περιοχή από το πολεμικό μουσείο μέχρι την βουλή και τα συναισθήματα γίνονταν όλο και πιο έντονα.

Η εκδήλωση άρχισε με ομιλίες από τους συναγωνιστές Ηλία Παναγιώταρο, τον εκπρόσωπο νεολαίας της Χρυσής Αυγής Νίκο Κωνσταντίνου, τον Ηλία Κασιδιάρη, τον Σταύρο Καρεφυλλάκη, τον Χρίστο Παππά, τον Αρτέμη Ματθαιόπουλο, τον υποψήφιο πρόεδρο της Κύπρου με το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) Γεώργιο Χαραλάμπους, τον Πολύβιο Ζησιμόπουλο και τον Ιωάννη Λαγό.

Στις ομιλίες έγινε αναφορά στα γεγονότα της παγερής νύκτας της 31ης Ιανουαρίου 1996, στον ηρωισμό των 3 παλληκαριών αλλά και στην προδοσία και την ανικανότητα της τότε Κυβέρνησης Σημίτη που οδήγησε στην υποστολή της σημαίας, την αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ελλάδας στα Ίμια με αποτέλεσμα να οριστεί η περιοχή ως γκρίζα ζώνη. Επίσης, έστειλαν μήνυμα αμέριστης συμπαράστασης προς το δοκιμαζόμενο Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου, της Κύπρου, της Θράκης, του Πόντου και της Κωνσταντινούπολης και έδωσαν την υπόσχεση ότι η Ελληνική σημαία θα ξανακυματίσει στις βραχονησίδες των Ιμίων όπως και σε κάθε σκλαβωμένη ελληνική γη.

Μεγάλη συγκίνηση νοιώσαμε η αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) όταν έλαβε τον λόγο ο υποψήφιος πρόεδρος της Κύπρου κ. Γεώργιος Χαραλάμπους και το σύνθημα  ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ-ΕΝΩΣΙΣ δονούσε την ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Eθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) κ. Χρίστος Χρίστου απένειμε τιμητική πλακέτα στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής κ Μιχαλολιάκο ως ελάχιστη ένδειξη εκτίμησης για τους αγώνες, τις προσωπικές θυσίες και για όσα έκανε όλα αυτά τα χρόνια για να υπάρξει ένα δυνατό εθνικιστικό κίνημα.
    
Μέσα σε κλίμα έντονου ενθουσιασμού και με τα χειροκροτήματα και τα συνθήματα να δίνουν ένα ξεχωριστό τόνο, τον λόγο έλαβε ο αρχηγός της  Χρυσής Αυγής κ . Νίκος Μιχαλολιάκος. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας ανέφερε ότι η εκδήλωση των Ιμίων είναι ένας όρκος εθνικός που δόθηκε από εκείνη την θλιβερή νύκτα του 1996 για να μην ξεχαστεί πότε η θυσία των τριών αξιωματικών. Ρίγη συγκίνησης νοιώσαμε όταν έγινε η αναφορά στην θυσία του συμπατριώτη μας Σολωμού Σολωμού. Τέλος, μας διαβεβαίωσε ότι η ώρα της νίκης πλησιάζει και η ώρα της τιμωρίας γι’ αυτούς που πρόδωσαν έφθασε.

Όπως κάθε χρόνο η εκδήλωση τελειώνει με το προσκλητήριο νεκρών, τον εθνικό ύμνο και τον ύμνο του κινήματος. Οι δάδες ανάβουν, οι σημαίες ψηλά, η ιαχή «Αθάνατος» συνοδεύει τα ονόματα των Χριστόδουλου Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψιού και έπειτα δυνατά «Σε γνωρίζω από την κόψη …. Χαίρε ω χαίρε Ελευθεριά» και «τρανών προγόνων ιχνηλάτες … μια νέα θέλουμε Ελλάδα που θα σκεπάσει όλη την γη»

Ακολουθεί μια μεγαλειώδης πορεία από το Μνημείο των Ιμίων στα Γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης. Η Αθήνα σειέται από τα εθνικιστικά συνθήματα. Οι Χρυσαυγίτες προκαλούν θαυμασμό με  την άψογη οργάνωση και πειθαρχία τους. Οι κάτοικοι της περιοχής μας ενθαρρύνουν με τα χειροκροτήματά τους, κάποιοι μάλιστα εγκαταλείπουν τα πεζοδρόμια και ενώνονται μαζί μας. Οι πιο ηλικιωμένοι βρίσκονται στα μπαλκόνια κυματίζοντας τις ελληνικές σημαίες και ενώνουν τις φωνές τους μαζί μας. 


Το ποτάμι ξεκίνησε! 

Ζήτω η Νίκη!!


Η παρουσία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στην πορεία των Ιμίων - 2013

Δημοφιλείς αναρτήσεις