Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013

Απάντηση στον Στέλιο Στυλιανού


Στις πιο κρίσιμες Προεδρικές Εκλογές της πατρίδας μας, κάποιοι συνεχίζουν να ασχολούνται με το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο. Η αριστερή φυλλάδα «ΓΝΩΜΗ» (το άρθρο επισυνάπτεται στο τέλος της σελίδας) δείχνει ξεκάθαρα τον τρόμο της για την άνοδο του Λαϊκού Εθνικιστικού κινήματος.
Σε καμία περίπτωση δεν τους αδικούμε αφού το κίνημα μας είναι το μοναδικό που μπορεί να επιφέρει κάθαρση στην πολιτική σκηνή του τόπου.

Επιχειρηματολογεί λοιπόν ο Στέλιος Στυλιανού για την καταψήφιση του Νίκου Αναστασιάδη με την δικαιολογία πως έτσι θα ανέλθει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) στο προσκήνιο. Δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε με τον αρθρογράφο. Η προδιαφαινόμενη αποτυχημένη κυβέρνηση της δεξιάς θα στρέψει τον κόσμο, παράλληλα με την απερχόμενη αποτυχημένη κυβέρνηση της αριστεράς, στις τάξεις του Λαϊκού Εθνικισμού.

Η αποτυχία του ΔΗΣΥ θα φανερώσει ξεκάθαρα στον λαό μας πως ούτε η νεοφιλελεύθερη δεξιά, αλλά ούτε και η διεθνιστική αριστερά έχουν την πολιτική βούληση και θέληση να αντιταχθούν στους πειρατές του εθνικού μας πλούτου και οικονομίας και στις προδοτικές λύσεις του Κυπριακού. Αποτελούν απλά πιόνια του ίδιου συστήματος που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή της πατρίδας μας.

Το άρθρο αυτό όμως φανερώνει και μία άλλη πτυχή των σχέσεων ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ. Δύο μονάχα μέρες πριν το πρώτο γύρο των εκλογών ο αρθρογράφος δεν «χτύπησε» τον Νίκο Αναστασιάδη βάση των προδοτικών υποχωρήσεων του στα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα, αλλά για την άνοδο του Λαϊκού Εθνικισμού. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα πως οι θέσεις τους είναι ίδιες και απαράλλαχτες, απλά χρωματίζονται με διαφορετικό χρώμα.

Ο τρόμος του καθεστώτος είναι έκδηλος. Απελπισμένοι προσπαθούν να ρίξουν το μπαλάκι της ευθύνης για την άνοδο μας στους άλλους. Να ξέρετε κύριοι, η άνοδος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) οφείλεται στις κρυστάλλινες του θέσεις. Εσείς φέρετε πλήρη ευθύνη για την εξαθλίωση του λαού μας και τις εθνοπροδοτικές υποχωρήσεις στα εθνικά θέματα. Ερχόμαστε! Η επιβίωση των συμπατριωτών μας και η υπεράσπιση της ελληνικότητας της Κύπρου είναι ο πρώτος και κυρίαρχος στόχος του Λαϊκού Εθνικιστικού κινήματος.


Σωτήρης Ιωάννου
Μέτωπο Νεολαίας
Εθνικού  Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

 • "Έχουν ήδη αποθρασυνθεί τα ακροδεξιά στοιχεία - Με μαθηματική ακρίβεια ακολουθεί νεοφασιστική λαίλαπα.
 • Μέσα από τα εθνικόφρονα σωματεία και τη «γριβολαγνεία» που χρησιμοποιεί ο Αναστασιάδης ξεπηδά η νέα υπερσυντηρητική πολιτική δύναμη.
 • Με τον Συναγερμό στην εξουσία θα αποκολληθεί και θα αυτονομηθεί η φασίζουσα νεολαία.
Του Στέλιου ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ στη Γνώμη 15/2/2013
 • Τα στίγματα του εκφασισμού έχουν σημαδέψει το κορμί της κυπριακής κοινωνίας τα τελευταία τρία χρόνια, με φανερή εστία μόλυνσης την αισχρή αντιπολιτευτική μανία του Συναγερμού και των άλλων πολιτικών δυνάμεων ενάντια στην απερχόμενη Κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ.
 • Τα γεγονότα έξω από το Προεδρικό μέγαρο με αφορμή την έκρηξη στο Μαρί, η στοχοποίηση και η δαιμονοποίηση του Δημήτρη Χριστόφια και της μαζικής Αριστεράς με κύριους πυλώνες τις εθνικιστικές αντιδράσεις στη λύση του Κυπριακού και το μεταναστευτικό, έχουν δημιουργήσει ένα νεοφασιστικό χείμαρρο στις τάξεις της νεολαίας ειδικότερα, που αναπόφευκτα θα εκφραστεί πιο δυναμικά το επόμενο διάστημα, τόσο κοινωνικά, όσο και πολιτικά.
 • Στα εθνικόφρονα σωματεία «βράζει» ένα επικίνδυνο μείγμα με αναφορές τόσο στην ΕΟΚΑ Β’ και τον Γρίβα, όσο και στην ανερχόμενη ακροδεξιά δύναμη στην Ελλάδα, την Χρυσή Αυγή.
 • Το ΕΛΑΜ μπορεί αυτή τη στιγμή να μην είναι σε θέση να κάνει τα εκλογικά άλματα της μητρικής του οργάνωσης, αλλά διαθέτει μια εν δυνάμει βάση ψηφοφόρων σε τμήματα της νεολαίας που αναμένουν το πλήρωμα του χρόνου για να διεκδικήσουν μεγάλο μερίδιο της Δεξιάς.
 • Αν ο λαός ξεγελαστεί εκλέγοντας τον Νίκο Αναστασιάδη στις επερχόμενες Προεδρικές, με μαθηματική ακρίβεια θα ακολουθήσει μια σταδιακή ροή των ακροδεξιών και εθνικιστικών πυρήνων προς τη νεοφασιστική πολιτική έκφραση, γιατί ακριβώς οι επιλογές και οι κινήσεις του εκλεκτού των μεγάλων συμφερόντων θα εντείνουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια.
ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
 • Δεν είναι δύσκολο να υπολογισθεί η συμπεριφορά της εθνικιστικής νεολαίας απέναντι σε ένα πιθανό Πρόεδρο της παραδοσιακής Δεξιάς που θα προωθήσει, όπως ο ίδιος διακηρύσσει, μειώσεις στους κατώτατους μισθούς, ή δίνοντας γη και ύδωρ στο ντόπιο και πολυεθνικό κεφάλαιο.
 • Ούτε υπάρχει καμιά αμφιβολία για τη στάση της ακροδεξιάς που ενυπάρχει στο πλέγμα της Συναγερμικής παράταξης, αν ο Νίκος Αναστασιάδης μπει σε ένα αποφασιστικό διάλογο για λύση του Κυπριακού, στις παραμέτρους μάλιστα που ευνοούν την Τουρκία και τους συμμάχους της.
 • Οι δυνάμεις αυτές, με όχημα την εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων, την ανεργία και το Κυπριακό, θα βρουν πολύ σύντομα τους λόγους και τις αφορμές να αποκολληθούν μια για πάντα από το σώμα της παραδοσιακής Δεξιάς, στρεφόμενοι ενάντια στον «παλαιοκομματισμό» και τη διαφθορά της αστικής εξουσίας.
 • Εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη σε αυτή την ιστορική συγκυρία, θα επιταχύνει άρδην τις ζυμώσεις για δυναμική παρουσία του ΕΛΑΜ, αφού πλέον θα υπάρχουν οι «ζωντανές» αποδείξεις ότι δεν θα μπορεί να περιμένει τίποτα θετικό η εθνικιστική νεολαία από μια κυβέρνηση της Δεξιάς.
 • Τα φαινόμενα είναι ήδη ορατά στην Ελλάδα όπου ολόκληρο το πολιτικό σύστημα δέχεται πλέον ένα πρωτοφανή διασυρμό από τους απόγονους των ταγματασφαλιτών.
 • Οι προετοιμασίες της θυγατρικής της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο έχουν πια πάρει τελειωτική μορφή, τόσο με την παρουσία του ΕΛΑΜ στις βουλευτικές εκλογές του 2011, όσο και τώρα με την κάθοδό του στις Προεδρικές εκλογές με ένα καθαρά κομματικό υποψήφιο.
 • Η παρουσία πρωτοκλασάτων στελεχών της ελληνικής νεοφασιστικής συμμορίας στις εκδηλώσεις των κύπριων εθνικιστών, όπως και η παραδοχή του ίδιου του Νίκου Μιχαλολιάκου πως το ΕΛΑΜ δεν είναι απλά ένα αδελφικό κόμμα της Χρυσής Αυγής αλλά αναπόσπαστο μέρος της, φανερώνουν τα σχέδια που έχουν αρχίσει να υλοποιούνται.
 • Και αυτά τα σχέδια θα πάρουν σάρκα και οστά μόνο σε περίπτωση εκλογής του Νίκου Αναστασιάδη.
 • Με τον Συναγερμό στην αντιπολίτευση, η κυπριακή κοινωνία κερδίζει χρόνο και κρατά μακριά τον πλήρη πολιτικό και κοινωνικό εκφασισμό.
 • Με τον Συναγερμό στην εξουσία όμως, θα αρχίσει να μετρά αντίστροφα πλέον το ρολόι της αυτονόμησης της ακροδεξιάς.
 • Κι αυτός είναι ίσως ο κυριότερος λόγος για τον οποίο πρέπει να παρεμποδιστεί η επικράτηση Αναστασιάδη."

Δημοφιλείς αναρτήσεις