Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

Η ομοσπονδία ήταν ο μεγάλος καημός ανέκαθεν του κ. Λιλλήκα (ΒΙΝΤΕΟ)

«Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε.Πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε»-Διονύσιος Σολωμός. Ενάντιαν σε όλους αυτούς που έχουν οδηγό το τρίπτυχο Ομοσπονδία-Διχοτόμηση Τουρκοποίηση.

Σε πρόσφατη δήλωση του ο Γιώργος Λιλλήκας είχε συνδιάσει τα κρατικά  με τα εθνικά σύμβολα (βλέπετε βίντεο πιο κάτω). Στόχος του; Μα φυσικά ποιος άλλος από τα διευρύνει το μέτωπο από το οποίο μπορεί να αδράξει ψηφοφόρους. Με μια γλοιώδη, το ελάχιστο που μπορούμε να πούμε, δήλωση προσπάθησε να «ικανοποιήσει» όλους τους ψηφοφόρους.

Για να μην ξεχνιόμαστε ο Γιώργος Λιλλήκας επί εποχής προεδρίας Γιώργου Βασιλείου υπήρξε στο πλευρό του τελευταίου, όταν τότε μάλλον τότε δεν τον ένοιαζαν ούτε τα κρατικά, ούτε τα εθνικά σύμβολα.

Μόνο έτσι μπορούμε να δικαιολογήσουμε το γεγονός ότι δεν είχε δώσει ιδιαίτερη σημασία αλλά ούτε και κάποια  συμβουλή στον κ.Βασιλείο να μην κατεβάζει την σημαία από το προεδρικό αυτοκίνητο όταν το απαιτούσε ο Ντεκτάς. Ακόμα και όταν ο Γ. Βασιλείου υποβίβαζε την ιδιότητά του ως προέδρου και εκπροσώπου της Κύπρου για χάρη της επαναπροσέγγισης και μιας δήθεν λύσης Ομοσπονδίας. Εκτός όλων των άλλων, ο κ. Λιλλήκας φαίνεται όμως  ότι ξέχασε και τα Εθνικά, όταν ο κ. Βασιλείου τότε πρότεινε να αλλάξουμε τον Εθνικό μας Ύμνο.

Τον Σεπτέμβριο του 1991 ένας δημοσιογράφος έθεσε το ερώτημα στον Γιώργο Βασιλείου εάν οι έποικοι τελικά θα φύγουν. Ο τελευταίος απάντησε «εκείνο που είπα εγώ είναι ότι ΕΑΝ επιστρέψουν πρόσφυγες θα δημιουργηθούν πρακτικές δυσκολίες. Αν είναι λίγοι είναι εύκολο να κτίσουμε για αυτούς μερικά σπίτια αλλά αν είναι μερικές χιλιάδες τότε θα δημιουργηθούν μεγάλες δυσκολίες. Ο Γιώργος Βασιλείου επίσης τόνιζε συνεχώς ότι ολόκληρος ο λαός της Κύπρου θέλει λύση Ομοσπονδίας εκτός απο «μερικά άτομα» .

Είχε λεχθεί από κάποιον δημοσιογράφο ότι ο Γιώργος Βασιλείου θέλει να παρουσιάζεται ως ανεξάρτητος αλλά ο ίδιος παραδεχόταν ότι οι ρίζες και οι απόψεις του απορρέουν από την αριστερά και ότι αυτό είναι σε όλους γνωστό.

Η εφημερίδα «Σημερινή» στις 27.1.92 δημοσίευσε το εξής από την ομιλία του Γ.Βασιλείου στο Δάλι:  Αν θελουμε να καταδικάσουμε την Κύπρο αν θέλουν(εννοεί προφανώς τους αντιομοσπονδιακούς) όχι μόνο να διαιωνίσουμε την διχοτόμηση  αλλά και να θέσουμε σε κίνδυνο την επιβίωσή μας στο νησί αυτό ,τότε μπορεί να αρχίσουμε να μιλούμε εναντίον της Ομοσπονδίας.» Τάδε έφη Γεώργιος Βασιλείου, πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποστηριζόμενος από τον Γιώργο Λιλλήκα και φυσικά το ΑΚΕΛ.

Όταν ο Γιώργος Βασιλείου ήταν πρόεδρος και είχε στο πλευρό του τον Γιώργο Λιλλήκα δήλωνε «μα είναι κρίμα ανθρώπους (έποικους) που έζησαν εδώ και 18 χρόνια να τους διώξεις.

Άξιον απορίας: o Γιώργος Λιλλήκας γιατί δεν του είπε ότι και οι πρόσφυγες είναι κρίμα οι οποίοι διώχτηκαν απο τα σπίτια τους; Γιατί περίμενε για περισσότερο απο μία δεκαετία ο Γιώργος Λιλλήκας να γίνει Εθνικιστής. Ο αλεξιπτωτιστής πατριώτης, παρουσιαζόμενος σήμερα ως ανεξάρτητος υποψήφιος  και εκπρόσωπος της πολιτικής του Τάσσου Παπαδόπουλο(τον οποίο είχε πολεμήσει το 2002) στις 11.7.2004 μετά την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν δήλωνε ότι «Πρέπει αταλάντευτα και σταθερά να παραμείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας για μια δικοινοτική, διζωνική Ομοσπονδία».  Επίσης στις 6 Σεπτεμβρίου τόνιζε ότι «Ο λαός, με το δημοψήφισμα απέρριψε το Σχέδιο Ανάν. Δεν απέρριψε τη λύση». Στις 9 Μαρτίου του 2010 είχε πεί ότι: «Η λύση πρέπει να οδηγεί σε πραγματική επανένωση της πατρίδας μας στα πλαίσια μίας δικοινοτικής, διζωνικής Ομοσπονδίας».Γιατί ακόμα στην σελίδα του «ανεξάρτητου» υποψήφιου φιγουράρουν οι ιδέες Γκάλι στις οποίες ο Γ.Βασιλείου υπήρξε θερμός υποστηρικτής;

Όταν αποφασίσει ο κ. Λιλλήκας τι είναι και ποια πολιτική πλεύση θα ακολουθήσει, θα θέλαμε να ενημερώσει και τον λαό. Το να αλλάζεις πολιτικές, με το πρόσχημα της τάχα ευέλικτης πολιτικής και της πολιτικής μετάλλαξης και το να είσαι σταθερός στα όσα πιστεύεις όπως τους Εθνικιστές του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), που παρ’ όλες τις αντιξοότητες παραμένουν πιστοί και ακλόνητοι στις θέσεις τους.

Η επιλογή ανήκει στον καθένα σε ποιο στρατόπεδο θα ενταχθεί … Με το μεταλλασσόμενο πολιτικό σύστημα ή με τους Εθνικιστές.

Δημοφιλείς αναρτήσεις