Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

Στην Αθήνα ο απερχόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας...

Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα, ο απερχόμενος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, σε ένα εθιμοτυπικής διαδικασίας ταξίδι, για να καταδείξει τις σχέσεις μεταξύ Ελλαδικού και κυπριακού κράτους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δόθηκε στον τύπο, ο Δημήτρης Χριστόφιας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον Έλληνα πρωθυπουργό και σχεδόν όλους τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Φαντάζομαι οι αναγνώστες μπορούν  να φανταστούν με ποιον αρχηγό δεν πρόκειται να συναντηθεί ο κ. Χριστόφιας, που δεν είναι άλλος από τον γενικό γραμματέα του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, συναγωνιστή κ. Νικόλαο Γ. Μιχαλολιάκο. 
Άλλωστε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής πολλάκις έχει καταφερθεί εναντίον του Προέδρου Χριστόφια, για την κατά γενική ομολογία αποτυχημένη διακυβέρνηση του τόπου τα τελευταία πέντε χρόνια και την πολεμική που ανέπτυξε κατά του εθνικιστικού κινήματος στην Κύπρο. 

Απλά να θυμίσουμε ότι σε παλαιότερη επίσκεψη στην ελληνική Βουλή, τον Νοέμβριο του 2010, ο Δημήτρης Χριστόφιας, ο πρώτος Κύπριος Πρόεδρος ο οποίος απευθύνθηκε από το βήμα στην ολομέλεια της Βουλής, θεώρησε σωστό να αναφερθεί στην "απειλή της εμφάνισης της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο" εννοώντας το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) ...

Η τύχη έφερε πλέον τα πράγματα ο Δημήτρης Χριστόφιας να αποχωρεί ταπεινωμένος από την πολιτική σκηνή της Κύπρου, ενώ την ίδια στιγμή η Χρυσή Αυγή, την οποία καθύβριζε να βρίσκεται εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου, σε συνεχή άνοδο και το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) να αποτελεί κατά γενική ομολογία την ανερχόμενη πολιτική δύναμη στην Κύπρο.

Κωνσταντίνος Δημητρίου
Στέλεχος Ε.ΛΑ.Μ.
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου

Δημοφιλείς αναρτήσεις