Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Δελτίο τύπου (27/02/13) Νέα πρόκληση Χριστόφια

Συνεχίζει να προκαλεί ο απερχόμενος πρόεδρος της Kυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας. Ο οποίος σε δηλώσεις που έκανε, ευχαρίστησε την προεδρική φρουρά που έσωσε όπως είπε το προεδρικό από την επίθεση που δέχτηκε μετά την τραγωδία στο Μαρί.

Με προσφιλείς προς αυτόν προβοκατόρικες μεθόδους, προσπαθεί να περισώσει την ανύπαρκτη αξιοπρέπεια του ο κ. Χριστόφιας, που αντί έστω και την υστάτη να απολογηθεί για την τραγωδία στο Μαρί και να ζητήσει συγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων, ψάχνει εξιλαστήρια θύματα και καταφεύγει σε κυνήγι μαγισσών. 
Εμείς από την πλευρά απαντούμε στις διάφορες λασπολογίες του τέως προέδρου με το πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας (κάντε κλικ εδώ), το οποίο αναφέρεται σε υπερβολική και άσκοπη βία εναντίων των διαδηλωτών


Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), απαιτεί από την νέα κυβέρνηση να αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν σε αυτούς που ευθύνονται για την τραγωδία στο Μαρί, όπως επίσης και σε αυτούς που χρησιμοποίησαν υπέρμετρη βία εναντίον των διαδηλωτών έξω από το Προεδρικό και προέβηκαν σε συλλήψεις με κίνητρο τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα μείνουν στα λόγια.

Επίσης, καλούμε τον κ. Αναστασιάδη με την ανάληψη των νέων του καθηκόντων ως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού πλέον θα έχει πρόσβαση στα αρχεία της Κ.Υ.Π. και της Προεδρικής Φρουράς να δημοσιεύσει, στα πλαίσια της διαφάνειας που υποσχέθηκε, στοιχεία που να αποδεικνύουν τις καταγγελίες που έκανε ο ίδιος το καλοκαίρι του 2011, περί παρακολούθησης κινητών τηλεφώνων φέρνοντας και ως παράδειγμα την παρακολούθηση μελών του 
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) την νύχτα της 12ης Ιουλίου του '11.Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις