Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

Δελτιο Τύπου (26/02/13) – Σχετικά με το ενδεχόμενο ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ


Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), εκφράζει την αντίθεσή του στις δηλώσεις που προέβη ο Νίκος Αναστασιάδης, με το καλημέρα της εκλογής του στο Προεδρικό αξίωμα, σχετικά με την ένταξη της πατρίδας μας στον Συνεταιρισμό για την Ειρήνη(PfP).
Πέρα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, θεωρούμε επιπλέον πως η Κύπρος δεν έχει καμία θέση εντός του ΝΑΤΟ. Εξάλλου, το ΝΑΤΟΪκό στρατηγείο το οποίο είναι υπεύθυνο για την ανατολική Μεσόγειο εδράζεται στην Τουρκία. Συνεπώς, εκφράζουμε το ερώτημα αν ο κύριος Αναστασιάδης, μετά από ένταξη της Κύπρου στη Συμμαχία εμπιστεύεται το εν Τουρκία στρατηγείο για την εγγύηση της ασφάλειάς μας.  Εμείς όχι! 

Εφόσον ο κ. Αναστασιάδης αναζητά στρατιωτικές συμμαχίες, ας ενεργοποιήσει το Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδος – Κύπρου, το οποίο μετά το 2000, επί Κυβερνήσεως Κληρίδη κατέστη ανενεργό.

Άποψη του κόμματός μας είναι πως σύσσωμος ο Ελληνισμός, μητροπολιτικός και Κυπριακός, πρέπει να κάνει γεωπολιτική στροφή, εκεί όπου βρίσκονται τα συμφέροντα του λαού και όχι των αρπακτικών της Δύσεως

Πολιτικές που δεν συσχετίζονται με το εθνικό και κοινωνικό συμφέρον αλλά αντιθέτως με ιδιωτικά συμφέροντα θα βρουν το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) πολέμιό τους.

Γραφείο Τύπου 
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ)

Δημοφιλείς αναρτήσεις