Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013

Δελτίο τύπου (06/0213): Ο Γιώργος Λιλλήκας δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο


Ο υποψήφιος για την Κυπριακή Δημοκρατία, Γιώργος Λιλλήκας στην προσπάθειά του να αντιπολιτευθεί τον διορισμό βοηθού διοικητή Κεντρικής Τράπεζας, από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, χρησιμοποίησε ένα επιχείρημα το οποίο θα έπρεπε να χρησιμοποιούν μόνο οι νεοφιλελεύθεροι επαναπροσεγγιστές. Συγκεκριμένα ανέφερε πως η θέση  αυτή του βοηθού διοικητή Κεντρικής Τράπεζας, προβλέπεται από το Σύνταγμα της Ζυρίχης να δίδεται σε Τουρκο"κύπριο", άρα για τον λόγο αυτό είναι αντισυνταγματικός ο διορισμός. 


Δείχνει λοιπόν με αυτό το ατόπημα ο κ. Λιλλήκας πως δεν αναγνωρίζει την ισχύ του Δικαίου της Ανάγκης που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από το 1964, για να συνεχίσει την λειτουργία του το κράτος μετά από την Τουρκοανταρσία. Πράγμα που αποδεικνύει την ασυνέπειά των λόγων και των πράξεών του ως πολιτικός.  


Για να μην παρεξηγηθούμε, θεωρούμε πως ο διορισμός βοηθού διοικητή Κεντρικής τράπεζας, είναι πολιτικά ανήθικος, αφού έγινε λίγες μόνο μέρες πριν το ΑΚΕΛ παραδώσει την εξουσία. Άλλωστε ήμασταν από τους πρώτους που εκτιμούσαν πως το ΑΚΕΛ προσπαθεί να αλώσει το κράτος και την δημόσια υπηρεσία. Δεν μπορούμε όμως να παραβλέψουμε τις δηλώσεις αυτές του Γιώργου Λιλλήκα, που δεικνύουν ότι "αντιομοσπονδιακός" είναι μόνο στα χαρτιά!

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις