Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Δελτίο Τύπου (05/02/2013) - ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΚΟΠΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ


Ως γνωστόν, το μνημόνιο και η πολιτική της λιτότητας που απορρέει από αυτό απέτυχε παταγωδώς να βελτιώσει την οικονομία σε οποιαδήποτε χώρα εφαρμόστηκε. Είναι οφθαλμοφανές τα αποτελέσματα στην αδελφική μας Ελλάδα αλλά και σε πολλά άλλα κράτη όπου οι ντόπιοι εντολοδόχοι του Διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος εφάρμοσαν την «λύση» του μνημονίου.

Μία από τις χειρότερες πτυχές του, με καταστρεπτικές και ανυπολόγιστες συνέπειες για το παρόν και το μέλλον της Πατρίδος μας, είναι η δέσμευση της Εθνικής μας Κυριαρχίας.

Παρατηρούμε τους υποστηρικτές του μνημονίου, οι οποίοι δυστυχώς προέρχονται από όλους τους χώρους των παλαιών πολιτικών κομμάτων, να επιχειρηματολογούν λέγοντας ότι είναι η ύστατη λύση και τολμούν μάλιστα να συνδέουν την υπογραφή του μνημονίου με το κατ’ αυτούς «πατριωτικό καθήκον».

Μία εκ των προγραμματικών θέσεων του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), είναι η πλήρης κατάργηση των κομματικών επιχορηγήσεων.

Υποβάλλουμε το εξής ερώτημα στις ηγεσίες των παλαιών πολιτικών κομμάτων: Δεν τους ώθησε το ούτω καλούμενο πατριωτικό τους καθήκον να σκεφτούν ότι δεν είναι απαραίτητα τα εκατομμύρια που λαμβάνουν ;

 Σ’ όσους αποπειραθούν να μας απαντήσουν με το επιχείρημα ότι τα κόμματα απολαμβάνουν πακτωλό χρημάτων από τα χρήματα του Λαού για να μην είναι ανάγκη να επιχορηγούνται από ιδιώτες και άρα να εξυπηρετούν ίδια συμφέροντα, γελοιοποιούνται , διότι ακριβώς τα κόμματα εξακολουθούν να επιχορηγούνται από Ιδιώτες!

 Επίσης, σ’ αυτούς που θα αποπειραθούν να μας πουν ότι τα κόμματα χρειάζονται εκατομμύρια για να υπάρχουν και να ενεργούν, αυτό είναι μεγάλο ψέμα. Απτή απόδειξη το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ), το οποίο συντηρεί πολιτικά Γραφεία σε όλες τις μεγάλες πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, τοπικές οργανώσεις σε διάφορες επαρχίες, διατηρεί Γραφείο Τύπου, διοργανώνει εκδηλώσεις, διανομή ενημερωτικών εντύπων (μέχρι και κομματικής εφημερίδας), διοργανώνει συσσίτια υπέρ των άπορων συμπατριωτών μας (Φορέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης), χωρίς να χρηματοδοτείται από κανέναν.

Συνεπώς, όποια κόμματα νοιώθουν ότι δεν μπορούν να αντέξουν χωρίς τα εκατομμύρια μας, είναι σαν να μας λεν ότι η δέσμευση της εθνικής μας κυριαρχίας είναι πιο ασήμαντη από την ύπαρξη των κομμάτων τους.

Κλείνοντας, θέτουμε στους αναγνώστες το εξής ερώτημα. Εάν με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ), έχει κατορθώσει να στηρίζει με διανομή τροφίμων, ρουχισμού και λοιπών χιλιάδες μέχρι σήμερα συμπατριώτες μας, τότε όλοι αυτοί οι πολιτικοί τσαρλατάνοι που με απολαμβάνουν επιχορηγήσεις από τα δικά μας χρήματα τότε τι θα έπρεπε να κάνουν ; 

Γραφείο Τύπου 
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ)

Δημοφιλείς αναρτήσεις