Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Δελτίο τύπου (01/02/13) Ρωσική συμμετοχή στο Κυπριακό Μνημόνιο


Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) αναμένει να διαπιστωθεί το μέγεθος της Ρωσικής συμμετοχής στη επικείμενη δανειακή σύμβαση καθώς επίσης και το καθεστώς και τους όρους που θα τη συναποτελούν.

Σταθερή θέση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ), είναι ότι από τη στιγμή που υπάρχει μνημόνιο, είτε με την Ρωσική συμμετοχή είτε όχι, σημαίνει εκχώρηση Εθνικής κυριαρχίας καθώς επίσης και απάνθρωπα μέτρα λιτότητας που θα επιφέρουν την εξαθλίωση του λαού μας.
Για την οικονομική διάσωση της Πατρίδας μας, προτείνουμε τη εφαρμογή του μοντέλου διάσωσης της Ισλανδικής οικονομίας, δηλαδή πτώχευση των τραπεζών που μας οδήγησαν  σ’αυτή τη κατάσταση και τη δημιουργία μίας ισχυρής Εθνικής Τράπεζας μακρυά από τα νύχια των αρπακτικών της Τρόικας και της σάπιας Κυπριακής ολιγαρχίας.
Όσο αφορά το πραγματικό δημόσιο χρέος, αυτό να χρηματοδοτηθεί βραχυπρόθεσμα μέχρι τις πρώτες εισροές από το Φυσικό Αέριο.
Το Ε.ΛΑ.Μ, πιστεύει ότι η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική αλλά κοινωνική και πολιτική και χρειάζονται γενναίες αποφάσεις, εθνικά συνομολογημένες που θα στηρίξουν τον πολίτη σε αυτές τις δύσκολες ώρες, στηρίζοντας το δικαίωμα στην εργασία, τη ανάπτυξη,  την αξιοπρεπή  διαβίωση και την διασφάλιση της Εθνικής μας ανεξαρτησίας.

Γραφείο Τύπου 
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Δημοφιλείς αναρτήσεις